Iasi Jazz Nights

Proiectul “Iasi Jazz Nights”, initiat de Centrul Cultural German din Iasi in colaborare cu Club RS, Ziarul de Iasi si Radio Iasi, in calitate de parteneri media, continua in luna decembrie cu un nou concert de jazz. Joi, 2 decembrie 2010, incepand cu orele 20:00, in club RS va concerta formatia  Funk Factory din Romania, Iasi.

Pentru rezervari: 0232/21.30.60. Intrarea libera

Componenta: Catalin Hutanu – clape; Alex Hutanu – saxofon; Mr. Fish – chitara electrica; Ioan Mantu – bas; Andrei Hancu – tobe.

In anul 2006, un grup de tineri studenti a reimprospatat atmosfera Club-ului de Jazz  “Richard Oschanitzky”, din cadrul Casei de Cultura a Studentilor Iasi. Dupa ce s-au format ca trupa, au inceput sa participe la  festivaluri si concursuri (Festivalul de Jazz “Richard Oschanitzky” Iasi, Galele Studentesti de Jazz Sibiu, Festivalul International de Jazz Targu-Mures, Vacantele Muzicale Piatra-Neamt, Galele Studentesti Costinesti,etc.) sub titlul “Academic Jazz Group” (nume generic al formatiei clubului), abordand diferite stiluri (de la swing, bossa-nova, latino, funk, soul,  pana la fusion si etno-jazz).

Dupa ce au obtinut numeroase premii, culminand cu Trofeul Galelor Studentesti de Jazz Sibiu 2009, in anul 2010 au hotarat sa faca trecerea de la amatori la profesionisti. Astfel, in februarie, alaturi de nucleul band-ului (Catalin Hutanu – keyboards, Alex Hutanu – sax alto si tenor, Ioan Mantu – bass guitar), s-au alaturat: Andrei Hancu – drums, Mr. Fish – electric guitar, luand nastere un nou concept: FUNK FACTORY. Debutul a avut loc in Art Jazz Club din Bucuresti, fiind un real succes. Acest succes a continuat prin nominalizarea pentru cea mai buna trupa de jazz a anului, la “Galele Premiilor de Jazz Romania 2010”. A urmat, imediat dupa, invitatia, si ulterior, concertul de pe scena “Sibiu Jazz Festival 2010”.

Repertoriul trupei Funk Factory este alcatuit din piesele proprii, compuse de Ioan Mantu si Catalin Hutanu, abordand stilul funk-jazz.

Pentru mai multe informatii accesati: www.iasijazznights.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: