Iasi Jazz Nights: Thomas Siffling Trio (Germania)

* marti, 10 mai 2011, ora 20:00 * Club RS (pentru rezervari 0746/756.303) * Intrarea libera

Organizatori: Centrul Cultural German Iasi, Club RS, Ursus

Proiectul “Iasi Jazz Nights”, initiat de Centrul Cultural German din Iasi in colaborare cu Club RS si Ursus, continua in luna mai cu un nou concert de jazz. Marti, 10 mai, incepand cu orele 20:00, in club RS va avea loc concertul de jazz cu trupa THOMAS SIFFLING TRIO din Germania.

Thomas Siffling – trompeta, Flügelhorn

Jens Loh – bass

Markus Faller – tobe, percutie

Trompetistul Thomas Siffling, devenit intre timp o parte integranta si care nu mai este indispensabila de pe scena de jazz din Germania prin muzica lui creativa, este considerat un muzician care trece peste frontierele diverselor genuri de muzica. Astfel si-a luat sarcina de a folosi influente si elemente electronice intr-un context de jazz.

In ultimele albume “cruisen“ si “kitchen music“, trioul Thomas Siffling (cu bateristul si percutionistul Markus Faller si basistul Jens Loh) prezinta un jazz minunat cu o ambitie muzicala mare si substanta. Un jazz tanar si contemporan din Germania care atrage tot mai multa atentie in strainatate. Muzica pentru relaxare, ascultare si miscare.

Cu premiul de jazz castigat la concursul landului Baden Württemberg in 2005, Siffling devine cunoscut si in strainatate prin turneele nenumarate din Europa si America de Nord. In 2006/07 pleaca cu trioul lui pentru promovarea albumului “kitchen music“, pe care poate fi ascultat printre altii si muzicianul Xavier Naidoo, intr-un turneu in Germania, prelungit si cu tari precum Canada, Romania, Grecia, Bulgaria si Norvegia.

In noiembrie 2008 trio-ul a cantat la numeroase festivaluri din India si Sri Lanka.

In 2009, trio-ul a pornit in turneu pentru promovarea actualului album, “cruisen”, in Germania, Estonia, Luxemburg, Belgia, Rusia si Grecia.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: