Iasi Jazz Nights – Nicolas Simion Quartet

Proiectul “Iasi Jazz Nights”, initiat de Centrul Cultural German din Iasi in colaborare cu Club RS si Ursus,  continua in luna iunie cu un nou concert de jazz. Vineri, 10 iunie, incepand cu orele 20:00, in club RS va avea loc concertul de jazz cu trupa NICOLAS SIMION QUARTET din Germania.

Nicolas Simion – saxofon

Norbert Scholly – chitara

Oliver Lutz – contrabas

Silvio Morger – tobe

Traiti experienta etno-jazzului romanesc cu sunetul lui deosebit, oriental-exotic, al folclorului romanesc si est-european. Acest jazz contemporan este cantat de un muzician entuziast si complex, saxofonistul Nicolas Simion. Compozitor si aranjator desavarsit dar si improvizator excelent, Nicolas Simion canta cu trupa lui intr-un mod incredibil de relaxat si liber, aproape imponderabil, primind de la public mereu strigate si aplauze furtunoase.

Nicolas Simion si-a invatat meseria de saxofonist, clarinetist, compozitor si dirijor la Academia de Muzica din Bucuresti. In 1988 pleaca din Romania si se muta la Viena, devenind parte din scena de jazz locala si inregistrand cu nume precum Tomasz Stanko, Ed Schuller, Victor Jones, Jamey Haddad, Lonnie Plaxico, Graham Haynes, Ronnie Burrage, Andy McKee sau Billy Kilson. In aceasta perioada devine foarte remarcata seria de concerte din Köln in duet cu legendarul pianist Mal Waldron: »The Art of the Duo ›The Big Rochade‹« (1995).

Nicolas Simion traieste in Köln. Acolo isi realizeaza proiectele muzicale din izvoare proprii, dar neuitand de compozitori celebri precum Béla Bartók sau George Enescu, realizand combinatii noi precum »Balkan Jazz« cuDusko Goykovich.

Astazi, Nicolas Simion se numara printre cei mai originali saxofonisti din Europa, muzica sa combinand ritmurile populare cu jazzul modern, muzica funk si improvizatia. Despre compozitiile sale, saxofonistul declara: „Cea mai mare parte a muzicii mele poate fi cuprinsa in categoria «etno jazz», «folk jazz» sau «jazz cu influente balcanice». Eu o numesc muzica pur si simplu.” Universul muzical al lui Nicolas Simion, care imbina sonoritatile muzicii contemporane cu ritmurile folclorului romanesc si energia interpretativa, il recomanda pe muzician drept unul dintre cei mai apreciati interpreti si compozitori romani de jazz.”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: