Iasi Jazz Nights – FOXY LADY

In cadrul seriei de evenimente CaféKultour 2011, Centrul Cultural German Iasi va invita la concertul de blues, sustinut de trioul FOXY LADY din Romania, care va avea loc joi, 14 aprilie 2011, incepand cu ora 20:00, in Club RS.

Roxana Stroe: chitara, voce
Dan Saghin – bass
Sabin Tarabega – tobe

Roxana Stroe este singura chitarista de blues din tara. Si-a facut ucenicia cantand in cluburi ca invitata la jam session-uri alaturi de nume mari ca A.G Weinberger, Harry Tavitian, Eugen Caminschi, Berti Barbera, Florin Ochescu, Nightloosers, Narcisa Suciu, Maria Raducanu. A activat ani buni ca titular in grupurile Mike Godoroja & The Blue Spirit si Harry Coradini Band.
In momentul de fata are propriul ei trio numit Foxy Lady (titlu inspirat din piesa lui Jimi Hendrix) ca si chitarista dar si ca si vocalista si muzicutista. Albumul Foxy Lady va fi lansat in curand cu piese de factura blues, dar si country si  pop-rock.

Roxana Stroe este fiica celebrului baterist de jazz Corneliu Stroe. Ea canta la chitara de la varsta de 13 ani. A crescut cu formatii ca Beatles, Credence Clearwater Revival, Rolling Stones, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Pink Floyd. A fost influentata de A.G Weinberger care a sustinut-o foarte mult.

In 2005-2006 a fost membra titulara in formatia Mike Godoroja & the Blue Spirits cu care a scos albumul “Capra Vecinului” si cu care a avut turnee in toata tara.
In 2006 inregistreaza cu formatia Blue Spirits piesa “Prins in Trafic” ce se afla pe albumul Romanian Tribute to Jimi Hendrix.
Tot in 2006 a facut parte din formatia Nicolei concertand de asemeni in toata tara.

Alte colaborari: Narcisa Suciu, Garbis Dedeian, Marius Popp, Cyfer, Harry Tavitian, Corneliu Stroe.

Pentru mai multe informatii accesati noul site: www.iasijazznights.ro

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: