Iasi Jazz Nights – EXULTATIO

Proiectul “Iasi Jazz Nights”, initiat de Centrul Cultural German din Iasi in colaborare cu Club RS,  continua in luna octombrie cu un nou concert de jazz. Joi, 13 octombrie, incepand cu orele 20:00, in club RS va avea loc concertul de jazz cu trupa EXULTATIO din Germania.

Pentru rezervari: 0746/756.303 – Intrarea libera

Matthias Dörsam (saxofon, clarinet, clarinet-bas, flaut)
Christoph Schöpsdau
(pian, keyboard)
Matthias Debus
(contrabas)
Claus Hessler
(tobe, percutie)

Crossover intre cantece gregoriene si jazz
Proiectul EXULTATIO al compozitorului si pianistului de jazz Christoph Schöpsdau este un crossover intre cantecele greogoriene si jazz in sensul cel mai larg. Aceste  cantece gregoriene servesc ca punct de pornire pentru transcenderea re-interpretarii, influentate de jazz sau worldmusic, insa se sustrag unei clasificari stilistice clare; pana si imnuri armene medievale sunt folosite in procesul de creatie.

Deschiderea armonioasa si ritmica a imnurilor gregoriene ofera posibilitati imense pentru un lucru creativ cu acest material, inrudirea lor cu anumite tonalitati bisericesti (modi) corespunde cu tehnicile de improvizatie moderne. Astfel ca trupa, ai carei membri isi au radacinile muzicale in jazz, creeaza pe baza cantecelor traditionale  modificari actuale interesante, care se bazeaza pe de o parte foarte mult pe original, si pe de alta parte devin veritabile re-compozitii. Lipsa vocii si instrumentatia interesanta transforma cantecele intr-o forma cu totul noua.

Pentru mai multe informatii accesati: www.iasijazznights.ro

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Halloween Escape Party | Master Escape

No Exi(s)t – spectacol de teatru / performance | Teatrul din Stejar

Baby Elvis | Fresh @The Trumpets

Atelier Spre 4 | Art+Design

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: