Iasi Jazz Nights – Dirk Blümlein Terzett

Proiectul “Iasi Jazz Nights”, initiat de Centrul Cultural German din Iasi in colaborare cu Club RS, Ziarul de Iasi si Radio Iasi, in calitate de parteneri media, continua in luna decembrie cu un nou concert de jazz.

Vineri, 10 decembrie 2010, incepand cu orele 20:00, in club RS va concerta formatia  Dirk Blümlein Terzett din Germania.
Pentru rezervari: 0232/21.30.60 – Intrarea libera

Componenta: Dirk Blümlein (bass), Andreas Francke (saxofon, clarinet), Eckhard Stromer (tobe & percutie)
Un trio exceptional cu experienta, format doar din bass electronic, saxofon si tobe. Un trio fara instrument armonic si cu toate acestea plin de melodii frumoase, virtuozitate si spirit, cu compozitii variate extrem de relaxante si totusi pline de groove funky.

Nu e de mirare,  Dirk Blümlein a devenit intre timp unul dintre cei mai cautati basisti de studio din Germania (chiar si in domeniul pop, de ex. Fool’s Garden). Aflandu-se stilistic intre jazz si pop, trio-ul si-a dezvoltat prin experienta indelungata un sunet general foarte variat, asa cum de la astfel de instrumente nu te-ai astepta. Acest lucru se datoreaza in parte si simpaticilor lui colegi, Eckhard Stromer (tobe) si Andreas Francke (saxofon/clarinet).

Despre Dirk Blümlein Terzett: „Scriu cantece la bas de mult timp si ma gandeam la o modalitate de a le canta. Dupa o perioada lunga de incercari si nereusite asta este. Un grup mic care sa cante cu usurinta in orice loc. Muzica este bazata pe parti care sunt construite cu atentie si parti care sunt libere. O abordare partial jazz si partial pop.”

Biografie: Dirk a invatat sa cante la flaut de la varsta de 8 ani, s-a apucat de de trompeta la 10 si le-a lasat pe amandoua la 13 ani, cand s-a apucat sa invete sa cante la chitara bass, deoarece vroia sa formeze o formatie cu prietenii sai din care lipsea doar bassistul.

A absolvit scoala de muzica in 1999 si de atunci lucreaza in mod constant ca muzician cu norma intreaga.
A mers in turneu prin Europa cu formatia de ska “No Sports”, este  membru al trupei pop “Fools Garden” (care a lansat hit-ul international Lemon Tree in anul 1995), a lansat 2 albume solo si 2 cd-uri cu propria lui formatie “Dirk Blümlein Terzett”.

Albume Dirk Blümlein Terzett: Freizeitvergnügen – 2007; Alles für den Künstler – 2004

Pentru mai multe informatii accesati: www.iasijazznights.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: