Iasi Jazz Nights

Proiectul “Iasi Jazz Nights”, initiat de Centrul Cultural German din Iasi in colaborare cu Club RS si Ursus, Ziarul de Iasi,  Radio Iasi si TVR Iasi in calitate de parteneri media, continua in luna martie cu un nou concert de jazz.

Joi, 24 martie, incepand cu orele 20:00, in club RS va avea loc lansarea trupei  SAGASIN din Romania. La Iasi vor prezenta primul lor album: All around the world.

Despre SAGASIN:
Totul a inceput in 2009, cand doi instrumentisti au hotarat sa creeze un produs muzical inedit, cu sonoritati moderne, impletite cu elemente folclorice.

Rezultatul? 10 piese interconectate, care isi propun sa poarte ascultatorul intr-o calatorie imaginara, care incepe in Orientul Indepartat, strabate Europa si se incheie in America de Sud.

Elementele de Drum & Bass, Electro-Jazz si Rock redau viata motivelor folclorice, cantate cu flautul si cu instrumente traditionale de suflat (fluier, caval, duduk).
Aceasta combinatie inedita de sonoritati si stiluri muzicale demonstreaza, inca o data, ca in muzica nu exista limite si stereotipuri.

ACTUALITATE, AUTENTICITATE, INEDIT – trei cuvinte, care surprind esenta acestui proiect muzical.

Membri fondatori:

Tudor Amarandei – initiatorul proiectului, pian – solistica si acompaniament, compozitii, orchestratii;
–          In prezent face parte din proiectul muzical “Agurida” & Loredana Groza
–          Concerte sustinute in Bucuresti, in formula de trio si cvartet, alaturi de Sebastian Burneci – trompeta, Edy Taras – bas, Calin Grigoriu – chitara,  Laurentiu Zmau – tobe;
–          Premiul I obtinut in cadrul celei de-a 19-a editii a Festivalului de Jazz de la Brasov, alaturi de vocalista Luiza Zan (in anul 2002);
–          Licenta in Muzica O. Bancila, Facultatea de Muzica – sectia compozitie jazz/muzica de film, din cadrul Universitatii de Arte “George Enescu”, Iasi.

Cezar Cazanoi – flaut, fluier, caval, duduk si alte instrumente traditionale de suflat, autor linii melodice solistica instrumentala si aranjamente armonice ;
–          Colaborari muzicale: Monica Anghel, Gheorghe Zamfir, Mahala Ray-Banda, Luminita Anghel, Loredana Groza;
–          Premiul I al Festivalului “Sigismund Toduta” – Cluj;
–          Colaborator al Orchestrei Nationale de Folclor condusa de Gheorghe Zamfir;
–          Colaborator al Filarmonicii de stat “Transilvania”, din Cluj;
–          Flautist al Operei Nationale Romane din Cluj;
–          Licenta in Muzica, Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj – sectia interpretare instrumentala – flaut.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: