Ia’Si Jazz la Ateneu

Mihaela Gârlea, lect.univ.dr. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași ne propune aducerea la lumină a unei cărți ce se intitulează „Vocalitatea în jazzul clasic”. Lansarea de carte va fi urmată de concertul extraordinar de jazz al Formației Gârlea Cvintet.

Scrisă de solista și profesoara Mihaela Gârlea, cartea reprezintă viziunea autoarei cu privire la trăsăturile de limbaj specifice muzicii de jazz din perioada anilor 1900-1940, din perspectiva vocalității. Sub alura unui periplu în atmosfera acelor ani, cartea însumează idei, provocări, concluzii, dar și invitația spre continuarea cercetării către muzicienii preocupați de muzica vocală de jazz.

Gârlea Cvintet este formația ieșeană de jazz care se bucură de succes ori de câte ori apare în fața publicului, indiferent de locul în care se desfășoară concertele.

Înființată în anul 2012, în formula Cristian Gârlea – syntetizatoare, Iulian Pavalescu – chitară, Adrian Trufia – chitară bas, Constantin Stavrat – tobe și Mihaela Gârlea – voce, formația a primit recunoașterea în festivaluri de jazz precum Roland Jazz Festival de la Sângeorz-Băi, unde a obținut Placheta festivalului, în Gala Premiilor de jazz organizată de Fundația Muzza și Institutul Cultural Român, unde a primit Premiul pentru confirmarea anului 2015, dar și în nenumărate emisiuni de radio și televiziune, realizări ce întregesc tabloul unei activități artistice susținute. Pentru concertul din 27 aprilie, formația Gârlea Cvintet se reconfigurează și aduce pe scenă nume sonore ale muzicii românești avându-i în componență pe Bogdan Botez – chitară, Constantin Bîzgă – contrabas și Lucian Maxim – tobe (ultimii doi fiind membri ai Orchestrei Filarmonicii „Moldova” din Iași).

Repertoriul abordat va traversta stilistic jazzul, de la începuturi și până în prezent, într-un limbaj generos din care nu vor lipsi sonorități aspre, atacuri bruște, tempouri de mare virtuozitate, improvizații amețitoare, dar și calmul, pacea, meditația, rafinamentul, trăsături contrastante incontestabile ale muzicii de jazz.

Dublul eveniment face parte din Proiectul Internațional IA’ȘI JAZZ susținut și de Ateneul din Iași.

BILETE

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: