IASI Guitar Festival, editia a IV-a

Devenit deja un brand pentru Iasi, editia curenta a IASI Guitar Festival va continua sa ofere publicului iesean momente artistice memorabile, promovand totodata valori chitaristice autohtone.

Programul IASI Guitar Festival, editia a IV-a:

* Vineri, 6 Mai

Pe data de 6 Mai, incepand cu orele 19.00 , va sustine un recital de chitara Radu Valcu, castigatorul editiei 2010.

Acesta va fi urmat de un concert extraordinar Dan Alexandru Arhire, ce a marcat prezente in peste 50 de recitaluri solo de chitara clasica atat in tara cat si in strainatate. In paralel cu activitatea artistica, Dan Alexandru Arhire se perfectioneaza in cadrul master-class-urilor sustinute de chitaristi de renume mondial ca Susana PrietoAlexis  MuzurakisMarcin DyllaJudicael PerroyGoran KrivokapicZoran Dukic,Aniello Desiderio sau Pavel Steidl. In prezent este masterand in cadrul Facultatii de Interpretare Muzicala din Iasi, clasa prof. univ. dr. Constantin Stanciu si studiaza in paralel in cadrul Academiei de Chitara Koblenz, Germania sub indrumarea profesorului Aniello Desiderio.

* Sambata, 7 Mai

Benjamin Carmona va concerta  pentru prima oara in Romania, in cadrul celei de-a IV-a editii a IASI Guitar Festival, in data de 7 Mai 2011, ora 19.00.
Este castigator al mai multor premii in diverse competitii pentru chitara clasica. A sustinut concerte in sali consacrate din Londra, Roma, Venetia si New York.
In cuvintele bine cunoscutului chitarist Carlos Bonell, „Ben Carmona este un chitarist fantastic. Tehnica sa iti taie respiratia, iar expresivitatea muzicala este arta pura. Nu trebuie sa ratezi concertul sau!”

In deschidere va avea loc Gala Laureatilor Concursului de chitara clasica.

Concertele si Gala Laureatilor vor avea loc in Sala Gaudeamus a Casei de Cultura a Studentilor Iasi.

In cadrul IASI Guitar Festival se va desfasura cea de-a doua editie a Concursului de chitara electrica, pe data de 7 Mai 2011 in intervalul orar 15.00-17.00 la Casa de Cultura a Studentilor Iasi in sala Gaudeamus. (Intrarea este libera).

* Duminica, 8 Mai

Recital  Jul Baldovin (fingerstyle) care va avea loc in Dublin Pub, duminica, 8 Mai  2011, ora 19.00. In deschidere va avea loc Gala Laureatilor concursului de chitara electrica.

Biletele pentru concerte se gasesc la Casa de Cultura a Studentilor Iasi, tel. 0728 961 255.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: