Iasi Guitar Festival, editia a III-a

Editia de anul acesta a Festivalului de Chitara de la Iasi urmareste traiectoria sa initiala, si anume atragerea publicului meloman spre acest gen de muzica, incurajarea tinerilor chitaristi prin continuarea concursului de chitara, pastrarea calitatii concertelor, imbunatatirea organizarii, mediatizarii, dezvoltarea evenimentului catre statutul de cea mai importanta manifestare chitaristica academica din tara. Tot in cadrul festivalului va avea loc o manifestare dedicata chitarei electrice.

Invitati: Andreas Oberg si Aniello Desiderio.

Virtuoz chitarist suedez, Andreas Oberg a electrizat publicul din numeroase tari cu energia si tehnica sa exceptionala. A castigat numeroase premii internationale, printre care si premiul publicului la Concursul International de chitara GIBSON, Montreaux, 2006. Maestria sa acopera stiluri din sfera jazzistica precum swing, gipsy jazz, fusion, bebop si bossa nova. A colaborat cu nume sonore ale jazzului precum Stochelo Rosenberg, Frank Vignola, Bireli Lagrene, Larry Corryel sau Florin Niculescu.

Artistul italian Aniello Desiderio este considerat astazi unul dintre cei mai interesanti chitaristi clasici ai lumii. La varsta de 8 ani, Desiderio sustinea primul concert in public si deja presa critica lansa afirmatii despre el ca fiind “il fenomeno”, “copilul minune” sau “chitaristul secolului”. A castigat 18 premii intai la cele mai importante concursuri internationale, printre care amintim doar: premiul intai la Fesivalul International de Chitara din Havana, Cuba, 1988 si premiul intai la Festivalul International de Chitara “Francesco Tarrega” in Spania, 1992. A sustinut concerte in Franta, Germania, Italia, Suedia, Spania, Elvetia, Olanda, Grecia, Turcia, Ungaria, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Columbia, Venezuela.

Programul Festivalului:

* Joi 29 aprilie: sosirea concurentilor in cursul dupa-amiezii si cazarea lor

* Vineri 30 aprilie:
ora 09.00 – Concurs de chitara clasica
ora 14.00 – Andreas Oberg CLINIC
ora 19.00 – Concert extraordinar ANDREAS OBERG (Suedia) & Laur Fratostiteanu (chitara bas),  Lucian Rusu (percutie)

* Sambata, 1 mai:
ora 09.00 – Concurs de chitara clasica
ora 14.00 – Ora dialogului. Intalnire intre concurenti si juriu
ora 19.00 – Concert extraordinar ANIELLO DESIDERIO (Italia) in deschidere Eduard Leata, locul I in concursul editiei trecute

Concertele extraordinare vor avea loc in Sala Gaudeamus a Casei de Cultura a Studentilor Iasi.

Celelalte manifestari din program se vor desfasura in Sala Symposion si in Studioul de Muzica de Camera a Universitatii de Arte “G. Enescu” Iasi

Data limita pentru inscrieri 25 aprilie 2010.

Pentru detalii accesati: http://www.iasiguitarfestival.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

9 comentarii la “Iasi Guitar Festival, editia a III-a”

 1. alicia martare says:

  georgescu asta se lauda singur, isi zice siesi maestru si isi pune decoratiile de tinichea… cand el este un afacerist notoriu, subinginer de meserie, cu chitara invatata dupa ureche, ca lautarii… numai afaceri face cu bietii copii, pe pe unele fete le mai si inteapa la grif… sau la rozeta… vezi pe-aia din turnu severin, care a supt de la el lapte de chitarist de mica…

 2. ada says:

  Eu sunt colega cu radu la chitara la lic de arte MARIN SORESCU din Craiova si vreau sa-i multumesc doamnei maria ratiu ca ne-a facut pe unii dintre noi sa ajungem la asemenea performante.

 3. ada says:

  RADU este coleg cu mine la chitara la lic de arte marin sorescu din craiova si vreau sa spun ca nu ar fi ajuns asa departe daca nu era doamna maria ratiu .
  Este o profesoara foarte buna pe care toti elevii o admira si o iubesc .
  La fel si eu si sper sa ajung la fel de buna ca radu.
  BRAVO RADU!!!!!

 4. ada says:

  RADU este coleg cu mine la chitara la lic de arte marin sorescu din craiova si vreau sa spun ca nu ar fi ajuns asa departe daca nu era doamna maria ratiu .
  Este o profesoara foarte buna pe care toti elevii o admira si o iubesc la fel si eu!!

 5. ada says:

  bravo RADU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. emil leatzoiu says:

  traiasca liviu georgescu, cel mai mare chitarist dintre afaceristi si cel mai mare afacerist dintre chitaristi. el este omiprezent, presedinter al juriului, membru al juriului, profesor cu elevi participanti la concurs si intotdeauna castigatori, organizator, sponsor, presedinte al fundatiei romane de cacat, pardon, chirara clasica etc etc. un nenorocit care-si bate joc de toata lumera, pana la urma si de elevii lui… e interesat numai de bani, impartind castigul premiilor cu elevii lui pe care ii premiaza numai cu aceasta conditie. daca te opui, te da afara din gasca.

 7. tatiana says:

  Cine a numit juriul a fost un mare … necunoscator!!!!!????????? Era firesc toate premiile sa fie castigate de elevii lui Georgescu.. nu? Altfel cine se mai pregateste la el? Pacat de munca celorlalti! De asemenea pacat ca Iasul nu a reusit sa obtine nici un un premiu chiar daca Cernat Cosmin a evoluat excelent.. dar… nu a avut loc de elevii lui Georgescu (cum ai ajund asa mare omule, ca nu este nimic de tine! primeaza PCR-ul , este adevarat din pacate.

 8. transilvaniaguitar says:

  Cel mai special moment al festivalului a fost, fara indoiala, recitalul lui Aniello Desiderio, numit de intreaga comunitate chitaristica «il fenomeno», «copilul minune», sau «chitaristul secolului».

  Premiile complete sunt:

  Categoria I, pana la 18 ani:

  Premiul I: Alecu Ciapi (Cluj-Napoca, prof. Stefan Trifan)
  Premiul I: Radu Ionescu (Craiova, prof. Maria Ratiu)
  Premiul II: Tobos Eugen (Iasi, prof. Ilie Zugrav)
  Premiul II: Sergiu Hudrea (Cluj-Napoca, prof. Stefan Trifan)
  Premiul II: Emilian Nechifor (Iasi, prof. Cristian Lazar)
  Premiul III: nu s-a acordat
  Mentiune: Matei Rusu (Iasi, prof. Cristian Lazar)

  Categoria a II-a, fara limita de varsta

  Premiul I: Radu Valcu (Bucuresti, prof. Catalin Stefanescu-Patrascu)
  Premiul II: Alina Ciolacu (Bucuresti, prof. George Popescu, Mihai Cojocaru)
  Premiul III: Ana-Maria Iordache (Bucuresti, prof. Eugen Mang)
  Premiul III: Mihaela Iordache (Bucuresti, prof. Eugen Mang)
  Mentiune: Dragos Horghidan (Bucuresti, prof. Catalin Stefanescu-Patrascu)
  Mentiune: Cosmin Cernat (Iasi)

  sursa: http://transilvaniaguitar.ro

 9. S-a incheiat Festivalul de Chitara Iasi 2010 avandu-i drept castigatori pe Radu Ionescu (categoria pana in 16 ani) si Radu Valcu categoria “open”. Deasemenea chitaristul Bogdan Mihailescu laureatul de anul trecut al acestui concurs a sustinut un recital de exceptie ce s-a bucurat de elogiul criticii precum si al publicului prezent in sala de concert. De mentionat ca toti cei trei chitaristi amintiti sunt elevii maestrului Liviu Georgescu, profesor la Liceul de Muzica “George Enescu” din Bucuresti care confirma astfel faptul ca nu intamplator a fost desemnat “Profesorul anului 2009” fiind considerat un profesor de renume international. Fundatia Romana de Chitara a acordat doua Premii Speciale la categoria “open” concurentilor Dragos Horghidan din Bucuresti si Cosmin Cernat din Iasi. Prof. Liviu Georgescu a fost presedintele juriului la ambele categorii de concurs.

  The 2010 Guitar Festival in Iasi has just ended, the winners being Radu Ionescu (category up to 16 years) and Radu Valcu (“open” category). The guitarist Bogdan Mihailescu, last year winner of this contest, also performed in an exceptional recital which brought him both critical praise and deep-felt applauses of the audience in the concert hall. It is worth noting that the three guitarists mentioned above are the students of Professor Liviu Georgescu, a teacher at “George Enescu” Music High School in Bucharest, who thus confirms that the title of “Teacher of the Year 2009” he received was no random fact, but actually credited him as a professor of international fame. The Romanian Guitar Foundation awarded two Special Prizes for the open category to contestants Dragos Horghidan from Bucharest and Cosmin Cernat from Iasi. Professor Liviu Georgescu was the Chairman of the Evaluation Board in both categories of the contest.

Scrie un comentariu: