IAȘI Guitar Festival 2014 – Ediția a VII-a

afish-editia-7

„IAȘI Guitar Festival 2014 – Ediția a VII-a” este un eveniment de tip cultural-artistic, realizat în acest an în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor şi Asociatia Culturală “Moldavia” Iași, având ca perioadă de desfăşurare intervalul  21 – 22 noiembrie 2014.  

Vineri, 21 noiembrie 2014, IAȘI Guitar Festival vă invită la  un recital extraordinar de chitară clasică susținut de trei valori autentice ale tinerei generații: Eugen Toboș (Suceava), Ilie Dragoș Vasile (Iași) și Tudor Ilie Lăzăruc (Botoșani) – tineri premiați la edițiile anterioare ale concursului de chitară clasică IAȘI Guitar Festival.

Eugen Toboş a început să studieze chitara clasică la vârsta de 10 ani, cu profesorul  Ilie Aurelian Zugrav, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, iar în prezent este student în anul I la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, unde studiază cu lector univ. dr. Daniel Dragomirescu. De la vârsta de 11 ani a început să participe la concursuri și festivaluri de profil, obținând peste 40 de premii, situându-se mereu pe primele locuri. Câteva rezultate: Marele Premiu la Iași Guitar Festival, Premiul I cu punctaj maxim la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală Cluj-Napoca, Premiul I și finalist la Concursul Internațional „Lira de Aur” Suceava, Locul II la Festivalul Internațional de Chitară Clasică de la Sinaia și Locul III la Festivalul Internațional de Chitară Clasică „Transilvania” Cluj-Napoca. A susținut concerte și recitaluri în mai multe orașe din țară și străinătate.

Ilie Dragoș studiază chitara clasică de la vârsta de 8 ani. În prezent este elev al Colegiului Național de Arte din Iași coordonat de profesorul Marius Țimpău. Performanțele în domeniul chitarei clasice îl îndreptățesc să aspire la un viitor artistic de excepție. A obținut premiul I la Concursul „George Georgescu” Tulcea (2009, 2010); Premiul I la Concursul „Lira de Aur” (2010, 2012, 2014); Premiul I la Olimpiada de Interpretare Instrumentală (2008, 2011, 2013, 2014); Premiul I la „Iași Guitar Festival” (2012); Premiul I la „Severin Guitar Festival” (2013).

Tudor Lăzăruc este elev al Liceului de Artă “Ştefan Luchian” Botoşani, coordonat de profesorii Ștefan Trifan și Carmen Cojocariu. A participat la numeroase competiții de profil naționale și internaționale obținând multiple distincții: Premiul I & Premiul II la Festivalul Internaţional de Chitară TRANSILVANIA (2010), Premiul III la Festivalul Internaţional al Tinerilor Chitarişti “Eduard Pamfil” București (2010), Premiul I & Premiul II la Olimpiada Naţională de Muzică şi Coregrafie (etapa zonală și etapa naţională 2011), Premiul II & Premiul III la Festivalul Internaţional de Chitară Terra Siculorum Odorheiu Secuiesc (2011), Premiul “Ciprian Porumbescu” cu punctaj la cea de-a 35-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală “Lira de Aur” Suceava (2014).

Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, IAȘI Guitar Festival aduce în scenă instrumentiști importanți și valoroși ai momentului reuniți pe scena concertului live Petran & Friends: Daniel Dragomirescu – chitară clasică & chitară electrica, Dan Spînu – chitară bass, Andrei Roșulescu – chitara electrică, Adi Enescu – tobe, Cosmin Isar – tobe, Theodor Popoescu – tobe, Laur Frătotișteanu – chitară bass, Dan Macovei – chitară bass,Liviu Suman(clape),Manuel Giugula(clape),Razvan Nica(chitara),George Moloci, Petran Paveliuc – chitară electrică.

Concertul aduce în prim plan două impresionante tinere talente din lumea muzicii chitaristice iesene si din tara: Alex Amarii – câștigătorul concursului de chitară electrică IAȘI Guitar Festival ediția a V-a, în prezent student al Universității de Arte “George Enescu”  Iași și Andrei Cerbu – elev la Colegiul “Costache Negruzzi” Iași – câștigătorul concursului de chitară electrică IAȘI Guitar Festival ediția a VI-a și finalist la “Românii au talent”, ediția a IV-a, în prezent chitaristul legendarei trupe Phoenix. Concertul va avea loc începând cu ora 17.00 în Wunderbrau 365 (fostul Dublin).

În planul secundar al festivalului se înscrie concursul de chitară electrică, care v-a avea loc in data de 22 noiembrie orele 12:00 in Wunderbrau 365,  precum şi Gala Laureaţilor competiției, care va avea loc în deschiderea concertului Petran & Friends. La concursul de chitara electrica s-au inscris 8 concurenti din regiunea Moldovei respectiv: Iasi, Galati, Suceava si Husi.

INFO

IAȘI Guitar Festival 2014

www.iasiguitarfestival.ro

www.facebook.com/pages/IASI-Guitar-Festival

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: