Iași Fringe Festival: A inceput maratonul artistic in cluburile iesene

A doua zi de Iași Fringe Festival a început cu piesa „This is my body, come into my mind”. Reprezentația, care a avut loc de la ora 17.00 la Teatrul FIX, a repovestit și rememorat, prin intermediul teatrului și a dansului, treptele urcate de la copilărie până la maturitate, de la joc la artă. De la ora 20.00, în Clubul Creatorilor, a avut loc spectacolul „Dans Mihai Dobârceanu” și, de la aceeași oră, în Bar Arte spectacolul „Sfârșit, work in progres” a prezentat îmbătrânirea sau „trecerea în rezervă” a lui Robert Bălan, un bărbat care a studiat actoria, și-a mutat apoi atenția spre regie, a profesat ca jurnalist, actualmente șomer, soț, tată și la începutul carierei de actor.

Imagine din spectacolul ''Magazinul de sinucideri'', Bar Hand

O oră mai târziu, de la 21.00, în Kiddo Cafe, piesa „Sex therapy” și-a propus interogarea relației pe care oamenii o au cu propria lor sexualitate și, tot de la ora 21.00, „Fără cap”, reprezentație care s-a ținut în cafeneaua Maideyi, a povestit despre un tânăr care s-a îndrăgostit de o fată învăluită în mister, într-o zi în care străzile New York-ului au fost cuprinse de ploaie.

„Magazinul de Sinucideri”, în regia Minodorei Lungu, cu sunetul realizat de Alexandru Rabulea și grafica de Mihaela Lungu, a umplut camera mare a Hand-ului de tineri și râsete. La fiecare câteva replici ori râdeai, ori te speriai de vreo sabie sau un păianjen imens și simandicos, mofturos la mâncare. Jocul celor două fete – Minodora, o păpușă stricată, cu mișcări scurte, bruște, robotice, și Alice, vânzătorul mereu nemulțumit de asistentul său – acompaniat de replicile amuzante, decorul de casă a groazei transformată în magazin de cadouri și muzica pe măsură, au făcut din piesa de sâmbătă seară un loc plăcut din care să nu te mai întorci, dacă ai ales bomboana potrivită.

Ioan STOLERU

INFO

www.fieiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: