Iasi Fringe Festival / 14-23 iunie

FRINGE reprezintă, înainte de toate, o stare de spirit, de euforie şi bună dispoziţie, pe care o încearcă întreaga comunitate, sub patronajul artelor. Istoria primului “fringe” din lume a început la Edinburgh în 1947, când opt trupe de teatru au venit neinvitate la Festivalul Internaţional Edinburgh. Dorind să depăşească limite impuse de un program oficial, aceastea şi-au prezentat propriile producţii. Succesul lor a creat un nou trend care în timp a devenit un fenomen de talie internaţională. Edinburgh este acum ”capitala” Fringe-ului, eveniment care aduce anual aproximativ 75 de milioane de lire sterline economiei scoţiene.

CLICK pentru PROGRAMUL FRINGE FESTIVAL IASI

În 2013, Iaşul se înscrie în reţeaua oraşelor animate de fenomenul Fringe. Festivalul din Iaşi va urma specificul festivalurilor Fringe, care constă în liberatea de exprimare a artiştilor. Poveştile pe care aceştia le au de spus le aparţin în totalitate, iar arta pe care ei o promovează reprezintă crezul şi forma lor de exprimare. Iaşul va deveni astfel gazda unei explozii de talente creative care vor vibra sub acelaşi magnetism al artelor şi vor crea momente unice pentru spectatorii de toate vârstele.

Într-un spaţiu dinamic, vibrant şi stimulant în care oricine poate interacţiona cu artiştii şi creaţiile lor, se creează premisele pentru realizarea în cadrul FIE Iasi a unui festival de tip “Fringe”, o sărbătoare a artei neconvenţionale şi a comunităţii, un eveniment de mare amploare care aduce împreună artişti independenţi din domenii variate ale spectacolului.

Fringe-ul va fi o desfăşurare în forţă a tuturor artelor spectacolului, iniţiată de artişti profesionişti dar şi de artişti debutanţi, oameni creativi care vor susţine spectacole în pub-uri, cafenele, în parcuri şi pe stradă.

Tu te-ai înscris?

INSCRIERE

Artiştii care doresc să participe la Festivalul FRINGE sunt rugaţi să trimită până pe 25 mai 2013, la adresa Str. Ungheni, nr 2, Iaşi, Cod Poştal 700382, România, un plic închis conţinând două CD-uri/DVD-uri cu momentele artistice ce vor fi prezentate în cadrul festivalului şi câteva informaţii cu privire la acestea precum şi de la participanţi (număr de persoane implicate în actul artistic, vârsta, capacitate staff tehnic etc.).

Regulament: docs.google.com – fieiasi.ro – regulament.
Formular înscrieri: docs.google.com – fieiasi.ro – formular inscrieri

PREMII

Se oferă un singur premiu, denumit MARELE PREMIU, celui mai bun moment al festivalului. Cu excepţia marelui premiu, se oferă premii pentru fiecare categorie separat. Sumele oferite ca premii sunt impozabile. Cuantumul premiilor:

  • Marele premiu – 5000 lei;
  • Premiul I – 3 premii în valoare de 3000 lei fiecare, repartizate astfel: 1 premiu la secţiunea teatru, 1 premiu la secţiunea dans şi 1 premiu la secţiunea muzică;
  • Premii speciale – 3 premii în valoare de 1500 lei fiecare, repartizate astfel: 1 premiu pentru creativitate; 1 premiu pentru promovarea spectacolelor, realizată de către artişti, cu mijloace proprii, atât în locaţiile outdoor, în timpul spectacolelor de anunţare (preview shows), cât şi în locaţiile indoor.

INFO

Festivalul FRINGE
www.facebook.com/IasiFringeFestival
www.fieiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: