Ia romaneasca din generatie in generatie @Gradina Palas

Ia-Romaneasca

Ia româneasca este mai mult decât un simbol, este ceea ce ne definește și ceea ce purtăm cu noi oriunde am merge în lume. Este o bucată din România pe care o ducem mereu în suflet. Veniți alături de noi să o celebrăm așa cum se cuvine, să o urcăm pe podiumul sufletului nostru.

Moda ultimilor ani a readus în prim-plan ia românească. Dacă Henri Matisse a fost primul care a atras atenţia întregii lumi asupra „La blouse roumaine”, creatori celebri precum Yves Saint Laurent, Oscar de la Renta, Dolce& Gabbana, Carolina Herrera sau Jean Paul Gaultier au urcat-o pe marile podiumuri ale lumii, în timp ce vedete precum Adele sau fotomodelul Kate Moss au adus-o în lumina reflectoarelor.

Ia românească înseamnă mai mult decât un articol vestimentar, înseamnă istorie, tradiţie, moştenire, poveste de viaţă, talent şi răbdare. Și mai are o misiunea, cea de a ne liniști sufletele fiindcă fiecare semn cusut este o parte dintr-o geometrie sacră.

Pentru mine, Ía este mult mai mult decât o bluză, mult mai mult decât o piesă vestimentară: este un fragment din sufletul meu, este o bucată din moștenirea mea, pentru că oriunde aș peregrina prin lume, rămân, esențialmente, româncă. Mă voi îmbrăca în Íe, voi avea pe masă mămăliguță, voi fredona o doină sau o baladă din Moldova mea natală. Voi recunoaște aerul, parfumul, amprenta mea românească și, la zilele mari, voi purta negreșit o Íe. Vă invit, așadar, să ne întâlnim, joi, 16 iunie, în Grădina Palas, Iași, la ora 18.00, la cea de-a doua ediție a evenimentului Ía Românească din Generație în Generație. Aș vrea să realizăm cea mai mare întâlnire a acestui frumos obiect de îmbrăcăminte – care este, de fapt, o podoabă. Vă aștept să veniți însoțite de mamele, bunicile, nepoatele, mătușile, fiicele voastre, purtând aceste bijuterii textile! Cristina Nichita

Sarbatorim ia romaneasca pe 16 iunie 2016, în Gradina Palas, de la ora 18:00!

INFO

Palas Mall

Str. Palas 7A, Iasi

Web: www.palasmall.ro

FB: facebook.com/palasiasi

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: