I N T R I N S E C – Teatru Senzorial Labirint @Meru Iasi

Duminica, 5 martie 2017/, sunteti invitati începând cu ora 14:00, la Meru Iași pentru a urmari I N T R I N S E C –  realizat de Grupul de Teatru Senzorial Labirint ”Instinctiv”- Cluj-Napoca.

Știi, când merg la teatru, mă lovesc uneori de un zid. După zid, se întâmplă lucruri fascinante care mă copleșesc și pentru câteva momente mă regăsesc într-o pasă copilărească. Nerăbdător, tot ce vreau să fac e să alerg, să fluier, să sar zidul și să intru și eu în poveste.

Desigur, orice aș simți, mă resemnez până la urmă și mă bucur de restul spectacolului lipit de scaunul meu. Cred că așa am început să îmi doresc un alt fel de spectacol.
Așa că îți propun ceva diferit. Lasă-te purtat într-o călătorie a simțurilor, în care tu ești în mijlocul poveștii, în care ”actorii” îți devin companioni de drum. Acolo, la granița unde imaginația și realitatea încep să se contopească.  Să nu rămâi lipit de scaun. Îndrăznește și sari împreună cu noi zidul.

Grupul de Teatru Senzorial Labirint “I n s t i n c t i v” a început activitatea la Cluj-Napoca în Ianuarie 2013 în Cadrul Asociației Centrul de Resurse pentru Comunitate.
Această inițiavă a fost creată în urma unui șir de traininguri susținute de actorul Adrian Ciglenean, unul dintre inițiatorii acestui gen de teatru în România. Membrii grupului de la Cluj au participat la formări susținute de Iwan Brioc, inițiatorul Teatrului Senzorial Labirint în lume. În plus, o parte dintre componenții trupei au fost prezenți la conferința din Sofia, Bulgaria pe tema aplicării acestui tip de teatru în diferite contexte.

Membrii trupei au creat numeroase spectacole în Cluj-Napoca la Muzeul Etnografic, Parcul Etnografic Romulus Vuia, în cadrul Zilelor Clujului, Festivalului Peninsula, Festivalului 77 de ore 77 de artiști, Clujul Vizibil și în cadrul altor initiațive locale. La invitația organizatorilor, au oferit experiențe autentice teatrului senzorial labirint și la Dorna Art, Tabără sfi-ci ASPHAR din Rădășeni județul Suceava, Noaptea Porților Deschise la Muzeul Etnografic Baia Mare.

Centrul de Resurse pentru Comunitate a organizat în vara anului 2016 un training internațional prin programul Erasmus +, unde tineri din 4 țări au învățat cum se construiește un spectacol de Teatru Senzorial Labirint, iar ulterior au susținut în Cluj-Napoca spectacolul Ritual Beyond Roots la Casa de Cultură a Studenților.

REZERVARE

Datorită caracterului personal de interacțiune cu spectatorii, locurile sunt limitate și necesită rezervare în prealabil. Rezervări: 0746 534 158. Suport artiști: 20 lei. 30 locuri

INFO

Meru Iasi

Bd. Carol I,nr. 3, Casa cu pasaj, Et. 1

E-mail: meru.contact@gmail.com

www.facebook.com/MeruIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: