1 Iunie este şi ziua mea!

Copiii cu autism din cadrul Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (A.N.C.A.A.R.) – filiala Iaşi, sărbătoresc împreună Ziua Internaţională a Copilului. Tuturor, le vor fi pregătite surprize în cadrul unei petreceri la Popas Păcurari unde sunt aşteptaţi pe 1 iunie, începând cu ora 10.00.


Copiii se vor juca împreună, vor primi cadouri şi vor fi antrenaţi în diverse activităţi recreative de către animatorii Asociaţiei „Zâmbeşte alături de noi”, care a răspuns pozitiv iniţiativei ANCAAR Iaşi de a organiza o petrecere pentru aceşti copii speciali.

Pentru că în acest an este alături de noi şi Fundaţia „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet”, vom avea şi alte surprize pentru copii. Câţiva voluntari talentaţi ai Fundaţiei „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet”,  salariaţi în cadrul companiei Antibiotice, au pictat pe pereţii centrului unde se desfăşoară activităţile cu copiii, personaje de basm şi îndrăgiţi eroi de desene animate. Alba ca Zăpada şi cei şapte pitici, prinţesa Ariel, peştişorul Nemo şi Mickey Mouse cu Minnie Mouse, au fost adunaţi laolaltă, în jurul „Copacului Prieteniei” peste care a răsărit, un curcubeu uriaş.

Ne-am bucurat să vedem că alături de noi şi-au încercat mâna de artist şi câţiva copii din centru, incitaţi de tuburile colorate, răspândite în jur. Ideea acestui proiect, realizat cu multă plăcere de voluntarii  Fundaţiei, a fost de a oferi copiilor, chiar de ziua lor, 1 iunie, un spaţiu mai plăcut şi mai prietenos, cu personaje de basm şi eroi îndrăgiţi. Acest cadou a fost completat cu un set de materiale şi rechizite utile personalului centrului în lucrul cu copiii diagnosticaţi cu autism”, a declarat Mihaela Melinte, responsabil comunicare Fundaţia „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet”.

În Iaşi sunt peste 300 de copii cu autism aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Dintre aceştia sunt puţini cei care beneficiază de terapii specifice, terapii care pot face ca aceşti copii să aibă o viaţă mai bună. „Astfel de acţiuni, pe care asociaţia noastră le organizează în fiecare an, au ca scop principal socializarea copiilor şi tinerilor cu autism dar şi a familiilor acestora, ştiut fiind faptul că majoritatea părinţilor (de multe ori doar mamele) sfârşesc prin a se izola social, alături de copiii lor.”, a declarat Carmen Ghercă, presedintele ANCAAR Iasi.

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică ce îngreunează interacţiunea socială şi abilităţile de comunicare. Cauzele specifice sunt încă necunoscute, iar incidenţa autismului este în creştere. În prezent, 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism, susţin specialiştii de la ANCAAR. (www.ancaar-iasi.ro).

INFO

www.ancaar-iasi.ro

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: