I…ASI in Trail​ – editia I

iasi in trail

I..AȘI în Trail​, PRIMUL CONCURS DE TRAIL RUNNING DIN MOLDOVA EXTRACARPATICĂ, este o competiție de alergare organizată de Asociația “Mai Bine” în parteneriat cu echipa sportivă de amatori “IA ȘI urcă!”, ce va avea loc duminică 10 aprilie 2016.

Ideea concursului aparține celor din echipa “IA ȘI urcă!”, aceștia în antrenamentele lor efectuate în zonă, pentru competițiile montane de trail running, au observat că zona are potențial și astfel a apărut ideea unui concurs aici.

I..AȘI în Trail are loc în aer liber, traseul desfășurându­-se pe poteci și drumuri forestiere din pădurea Bârnova­-Repedea din sudul Municipiului Iași. Zona în care se desfășoară concursul, nu este una oarecare, prin urmare scopul concursului este de a aduce la cunoștință opiniei publice importanța acesteia: “Zona a fost declarată sit de importantă comunitară prin Ordinul Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile Nr.1964 din 13 decembrie 2007 (privind instituirea regimului de arie naturală protejată a siturilor de importanță comunitară, ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România) și se întinde pe o suprafată de 12.216 hectare. Situl se suprapune ariei de protecție specială avifaunistică Pădurea Bârnova și include rezervațiile naturale: Locul fosilifer Dealul Repedea, Poiana cu Schit, Poieni­-Cărbunăriei și Pădurea Pietrosu. Situl reprezintă o arie naturală (păduri de foioase, păduri în tranziție, păsuni, pajiști, terenuri arabile, pâraie tributare văii Bârladului) încadrată în bioregiunea continentală a Podișului Central Moldovenesc; ce adăpostește și conservă o gamă diversă de floră spontană și faună sălbatică.” (Wikipedia)

În ce privește aria de adresabilitate a concursului, poziţia sa în calendarul competiţional de profil îl recomandă ca un concurs de importanţă regională, dacă nu chiar naţională, fiind un bun prilej de verificare înainte de debutul sezonului de vară al concursurilor montane.

PROGRAM SI TRASEU

  • 8:00 – 09:00 – Ridicare pachete de start;
  • 09:45 – Ședința tehnică;
  • 10:00 – Start semimaraton + traseu scurt;
  • 14:00 – Start cursa copiilor;
  • 15:00 – Festivitatea de premiere.

Facem precizarea că acest concurs este NON-PROFIT, munca organizatorilor nu este remunerată, totul se face prin voluntariat, cu pasiune și dedicație, eventualii bani rămași din organizare vor fi folosiți de către organizatorii competiției (în parteneriat cu alte ONG-uri din municipiu) în acțiuni ecologice desfășurate în folosul pădurii în care se desfășoară competiția, implicit în beneficiul populației ce desfășoară activități în natură, în acord cu instituțiile abilitate să aprobe aceasta. De asemenea, întrucât acest concurs este și ECO­-FRIENDLY, nu vor fi pahare de plastic de unică folosință în punctele de hidratare!

INSCRIERE

Participanții își pot alege una din cursele la care doresc să participe: cros – 6 kilometri sau semimaraton – 21 kilometri. Vârsta minimă pentru înscrierea în concurs este de 18 ani (excepție face Cursa Copiilor, ce se desfășoară în zona de start a curselor pentru adulți și la care este necesară prezența unuia din părinții fiecărui copil înscris).Înscrierile continuă pe www.iasiintrail.ro.

INFO

Iasi in Trail

www.facebook.com/iasiintrail

www.facebook.com/mai.bine

www.facebook.com/IA-siI-urca

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: