I..AȘI în Trail​ 2018

I..AȘI în Trail​ – ce se recomandă a fi primul concurs de trail running din Moldova extracarpatică, și de asemenea, prima (și singura) cursă românească de trail running (din afara lanțului carpatic) membră certificată ITRA și calificantă UTMB – este o competiție de alergare în natură, organizată de echipa sportivă de amatori “IA ȘI urcă!” în parteneriat cu Asociația “Mai Bine”

  • a treia ediţie va avea loc duminică 15 aprilie 2018, pe poteci și drumuri forestiere din Pădurea Bârnova­-Repedea, din sudul Municipiului Iași.

Militând (începând cu această ediție chiar prin titulatura probelor de concurs), pentru stoparea braconajului și interzicerea defrișărilor în zonă, competiția I..AȘI în Trail a suscitat interesul iubitorilor de natură încă de la prima ediție (300 concurenți); ediția a doua – desfășurată în 2017 – a înregistrat un nou succes, toate cele 400 locuri alocate fiind epuizate cu mult timp înainte de data startului.

Pentru ediția a treia, au pregatit un total de 550 locuri, participanții putând opta între Crosul stopării braconajului – 6 kilometri și Semimaratonul interzicerii defrișărilor – 21 kilometri. Denumirile probelor nu sunt alese întâmplător, traseele de concurs confruntându-se cu aceste probleme. Facem precizarea că, întrucât acest concurs este “eco­-friendly”, nu vor fi pahare de unică folosință în punctele de hidratare.

Zona în care se desfășoară concursul, nu este una oarecare, prin urmare scopul concursului este de a aduce la cunoștință opiniei publice importanța protejării acesteia.

În ce privește aria de adresabilitate a concursului, poziţia sa în calendarul competiţional de profil îl recomandă ca unul cu însemnătate cel puțin naţională, fiind un bun prilej de verificare înainte de debutul sezonului de vară al concursurilor montane. Această afirmaţie se fundamentează pe faptul că, la startul primelor ediţii s-au aliniat concurenţi din toată ţara, ba chiar şi de peste hotare.

PROGRAM

Vineri 13 aprilie 2018 – orele 16-20 și Sâmbătă 14 aprilie – orele 16-21 ridicare pachete de start, de la sediul Asociaţiei Mai Bine.

Duminică 15 aprilie 2018(locul de start – HAMAK):

  • 09:30 (aprox.)- Ședința tehnică;
  • 10:00 – Start semimaraton + cros (termen limită cros 1h20′, semimaraton 3h30′);
  • 14:30 – Festivitatea de premiere.

Ca noutăți pentru ediția 2018, precizăm că eforturile organizatorilor au fost răsplătite prin includerea competiției I..AȘI în Trail ca membru în calendarul internațional ITRA(International Trail Running Association) și obținerea certificării ITRA pentru traseele de concurs (cu acordarea de puncte concurenților). Mai mult decît atât, cursa de semimaraton a fost acceptată ca și cursă calificantă UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), oferind 1 punct ITRA (util – prin însumare – înscrierii în cursa OCC 2019).
Din ceea ce cunoaștem, I..AȘI în Trail e prima (și deocamdată singura) cursă din România, din afara lanțului carpatic, ce deține aceste atribute.

INFO

Iasi in Trail

www.facebook.com/iasiintrail

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: