Hramul Mare al Bisericii Toma Cozma, 20-22 aprilie

Vineri, 20 aprilie, incepe Sarbatoarea Hramului parohiei “Toma Cozma”. Acesta se va desfasura pe durata a trei zile, tinind pina duminica, 22 aprilie.
 

Biserica Toma Cozma

Sarbatoarea Hramului parohiei incepe pe 20 aprilie, de la ora 13.00, prin deschiderea oficiala a celei de-a XXII-a editii a tirgului „Ecoagris-Tirgul pentru sanatatea ta".

Potrivit traditiei, in duminica a doua dupa Pasti, cunoscuta si sub numele de „Duminica Tomei”, Biserica „Toma Cozma” imbraca haine de sarbatoare in cinstea apostolului Toma.

Sarbatoarea Hramului parohiei incepe pe 20 aprilie, de la ora 13.00, prin deschiderea oficiala a celei de-a XXII-a editii a tirgului „Ecoagris-Tirgul pentru sanatatea ta”. Programul de vizitare va fi zilnic intre orele 10.00 si 18.00. Publicul larg isi va putea achizitiona alimente naturale, bio si traditionale, ceaiuri, produse dietetice, siropuri fara zahar pentru diabet, tincturi si extracte din plante, plante medicinale, vitamine, suplimente nutritive naturale, cosmetice si produse de ingrijire personala, tratamente ecologice pentru agricultura.

Simbata, 21 aprilie, incepind cu ora 18.00,  se va oficia Slujba Vecerniei Hramului, iar duminica, 22 aprilie, incepind cu ora 8.00, slujba Utreniei, a Sfintei Liturghii si pomenirile pentru ctitori si pentru toti cei raposati. Slujbele vor fi oficiate in sobor, cu participarea mai multor preoti invitati. Atit dupa slujba Vecerniei cit si dupa cea a Sfintei Liturghii, protocolul organizat cu sprijinul membrilor Consiliului si Comitetului parohial, al colaboratorilor si prietenilor apropiati ai parohiei, va oferi pelerinilor prezenti expresia culinara a bucuriei sarbatorii.

Totodata, cu Sarbatoarea Hramului au inceput si cursurile gratuite organizate de  Asociatia Toma Cozma: cursul gratuit de limba engleza, clubul de sah, cu participarea la diferite concursuri cu premii si cursul de canto. Inscrierile la cursuri se fac la adresa de e-mail redactor_sef@yahoo.com.

Infiintata in anul 2004, Asociatia Toma Cozma din Iasi este o organizatie nonguvernamentala, avind ca scop sprijinirea comunitatii pe toate planurile, fiind implicata in numeroase proiecte la nivel local si national.

INFO

Adresa: str. Toma Cozma, nr. 41, IAŞI, jud. IAŞI, cod poştal 700 554

E-mail: parohiatomacozma@gmail.com

SITE: parohiatomacozma.ro

Autor: Alexandra COROLEA, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: