Hramul bisericii Toma Cozma

Ca in fiecare an, in ziua de 25 noiembrie, Biserica Toma Cozma, important monument istoric al cetatii Iasului, imbraca haine de sarbatoare intru cinstirea celei de-a doua ocrotitoare, Sfanta Mare Mucenita Ecaterina.

Sarbatoarea Hramului Mic al acestei parohii va prilejui doua manifestari religioase cu participarea multor preoti invitati: Vecernia Hramului – sambata, 24 noiembrie 2012., la ora 17.00, si Sfanta Liturghie din ziua Hramului, impreuna cu Utrenia si pomenirea pentru ctitori si cei raposati – duminica, 25 noiembrie 2012, incepand cu ora 8.00, slujbe urmate de protocolul organizat cu sprijinul membrilor Consiliului si Comitetului parohial, al colaboratorilor si prietenilor apropiati ai parohiei.

Sarbatoarea Hramului parohiei prilejuieste si alte activitati conexe. Astfel, vineri, 23 noiembrie, debuteaza cea de-a XXV-a editie a targului „Ecoagris-Targul pentru sanatatea ta”. Programul de vizitare va fi zilnic intre orele 10.00-17.00 si se vor putea achizitiona numeroase bunatati de post: pastrav afumat, preparate din peste, zacusca din peste, diverse soiuri de fructe din Maramures, dulceturi, conserve de legume si fructe, siropuri, fructe confiate, miere de albine si alte produse apicole, produse de panificatie, prajituri de casa, produse naturiste (ceaiuri, tincturi, siropuri, alifii) si multe altele.

Desigur, in mod special pentru copii si persoanele bolnave care urmeaza un regim alimentar special, in cadrul Targului ECOAGRIS se vor gasi in continuare produse lactate si branzeturi proaspete, traditionale (branza de burduf, telemea de oaie, telemea de vaca, cascaval, urda, lapte si branzeturi de capra etc.), preparate traditionale si ecologice din carne.

ECOAGRIS – Targul pentru sanatatea ta adauga inca o nota specifica prin prezentarea de produse ecologice pentru gradina si case: fertilizatori si amelioratori ecologici agricultura ecologica, fertilizatori avand caracter fitosanitar, biactivatori pentru fose septice, pentru tratarea gunoiului organic, pentru tratarea ecologica a terenurilor infestate cu produse petroliere sau radioactive etc., tratamente ecologice pentru zootehnie, tratamente ecologice pentru vinificatie, muraturi, suc de rosii, prepararea produselor lactate sau a produselor din carne.

Sarbatoarea Hramului Mic al Bisericii Toma Cozma marcheaza si inceputul Cursului gratuit de invatare a Colindelor romanesti, organizat de Asociatia Toma Cozma, sub coordonarea domnisoarei Daniela Cojocaru, castigatoarea marelui trofeu “Mamaia 2010”. Cursul se desfasoara in fiecare sambata, incepand cu ora 12.00 pentru grupa mica si incepand cu ora 13.00, grupa mare.  Toti participantii care vor dovedi consecventa si seriozitate, participand la Concertul final vor primi diplome si numeroase premii surpriza din partea lui Mos Craciun.

INFO

Inscrieri la tel. 0741 706 602, 0761 621 994,

E-mail: parohiatomacozma@gmail.com

Site: www.parohiatomacozma.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: