(FOTO) Horia Tecau a cistigat Australian Open la dublu mixt

Tenismenul roman Horia Tecau si americanca Bethanie Mattek-Sands, cap de serie numarul 8, au cistigat, duminica, proba de dublu mixt la Australian Open, primul Grand Slam al anului, dupa victoria in fata perechii Elena Vesnina/Leander Paes (Rusia/India), favoritii 5, scor 6-3, 5-7, 10-3.

bethanie-mattek-sands-si-horia-tecau

Trofeul de la Australian Open reprezinta pentru romanul Horia Tecau si Bethanie Mattek Sands primul trofeu de Grand Slam din cariera.

Tecau si Mattek-Sands, ambii in virsta de 27 de ani, s-au impus dupa 102 minute de joc. Pentru ambii jucatori acesta este primul titlu de Grand Slam din cariera.  Tecau a mai fost de doua ori intr-o finala de turneu de Grand Slam, in 2010 si 2011, la Wimbledon, la dublu masculin, alaturi de suedezul Robert Linstedt.

Romanul a depasit suma de un milion de dolari cistigati din tenis in urma evolutiilor la Australian Open.

Prezenta lui Horia Tecau in finala unui turneu de dublu mixt a fost prima a unui roman din 1979. Ultimii romani ce au disputat o finala de Grand Slam au fost Virginia Ruzici si Ion Tiriac, care in 1979 pierdeau in ultimul act al turneului de la Roland Garros.

Ilie Nastase are in palmares doua titluri la dublu mixt, ambele la Wimbledon, cu jucatoarea americana Rosemary Casals, in 1970 si 1972.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Obiectul lunii martie la MNLR Iași

„Mărțișoare de călătorie” | Muzeul ”Ion Creanga”

Expoziția „Otilia Cazimir și Teodorenii”

Mari actori povestesc cum au jucat scene celebre în seria Secvențe, pe TIFF Unlimited

Scrie un comentariu: