Holograma Tupac si tehnologia din spatele ei

Ati vazut zilele astea, probabil,  imaginile cu raposatul Tupac in plin recital la Coachella. Poate ca vi s-a parut usor lugubra ”invierea” rapper-ului american insa tehnologia din spatele acestei realizari este chiar foarte interesanta.

Holograma Tupac

Holograma Tupac alaturi de Snoop Doggy Dog, pe scena festivalului de la Coachella

”Prezenta” lui Tupac (ucis in septembrie 1996) pe scena de la Coachella este un mixaj – relizat sub supravegherea lui Dr. Dre. –  intre imagini filmate in timpul vietii si imagini generate pe computer (CGI). Responsabila pentru cocktail-ul de imagini este Digital Domain, compania de efecte speciale a lui James Cameron, care a realizat printre altele si transformarile lui Brad Pitt din filmul” Strania poveste a lui Benjamin Button”.

AV Concepts este numele companiei care s-a ocupat de proiectia holografica. Nu sint la prima isprava de acest fel, tot ei sint cei care s-au ocupat de momentul realizat de Madonna si Gorillaz la editia din 2005 a premiilor Grammy.   Asa cum arata si New Scientist, tehnologia se bazeaza pe un concept cunoscut inca din 1800. Se numeste ”Fantoma lui Pepper” si funtioneaza prin reflectarea partiala a luminii de catre o lentila de sticla dintr-o camera obscura.
Principiul este utilizat si in Disneyland, la realizarea unor efecte din celebra Haunted Mansion (Casa bintuita). Pe scena de la Coachella, realismul a fost dus la un alt nivel cu ajutorul unui ecran cu latimea de 9 metri si inaltimea de 4,5 m care putea fi ridicat si coborit in citeva secunde. Rezultatul a fost unul spectaculos, dar nu cu mult mai avansat tehnologic decit fantomele dansatoare din Disneyland.

http://www.youtube.com/watch?v=1aNLCw8Obtw

Cei de la AV Conceps nu au vrut sa vorbeasca prea mult despre secretele lor insa, conform MTV,  procesul de creare a hologramei a durat cam patru luni iar holograme similare  au costat intre 100.000 si 400.000 de dolari.

Daca va intrebati cit de reala este holograma Tupac, aflati ca are deja cont de Twitter!

Sursa: techland.time.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: