Hoinarii lui Sorin Onişor prezintă fascinanta Românie în 100 de fotografii

Afis-MAREA-HOINAREALA-4_Iul

Expoziția fotografică “Marea Hoinăreală” își vernisează a 4-a ediție la Iași, în Iulius Mall. Sâmbătă, 13 decembrie 2014, la ora 18.00, hoinarii lui Sorin Onişor își vor expune cele mai bune 100 de imagini realizate în ultimul an exclusiv în România.

Tineri, pasionați și talentați, fotografii care l-au însoțit în work-shop-urile sale de peste an vor ilustra Maramureșul tradițional, tulburătoarea Deltă, fascinanta Bucovină, îndepărtatele biserici rupestre ale Buzăului, satele fortificate săsești ale Sibiului și Brașovului, Oltenia de sub munți, spectaculosul carst al Apusenilor, gura de intrare a Dunării în țară, chiar și România subterană. Satele, locurile și meseriile cu totul aparte, unele uitate, vor însoți imagistic oamenii locurilor, portretizați în decor autentic.

De aproape două decenii, Sorin Onișor documentează fotografic singuratatea, alienarea, viața și dispariția satului românesc tradițional. Preocuparea sa de a ilustra satele și trăitorii săi a “contaminat” sute de fotografi din țară și din diaspora, chiar și de alte naționalități, atrași de unicitatea și frumusețile României, de ospitalitatea oamenilor, de autentic dar și de imagini… senzoriale. Expoziția “Marea Hoinăreală” trage, an de an în ultimii patru ani, un semnal de alarmă în privința conservării peisajelor, a valorificării meseriilor și meșteșugurilor, riturilor și tradițiilor.

Am căutat și am găsit un nou sens satului românesc, defavorizat în ultimele două decenii. Alături de hoinarii mei voi continua să ilustrez România rurală într-o lumină şi într-o atmosferă aparte pentru a creea împreună un basm rural al contemporaneităţii” , a precizat Sorin Onişor.

Artistul fotograf, desemnat în anul 2010 “Fotograful anului” de către Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, are la activ numeroase distincţii fotografice, participări în jurii de profil şi a iscălit zeci de expoziţii personale şi are numeroase expuneri fotografice colective.

Pe 13 decembrie, trupa bucureşteană de rock alternativ Razna va cânta în Galeriile Phoenix din Iași, imediat după vernisajul expoziției “Marea Hoinăreală 4”.

Retrospectiva autenticului va sta pe simeze în Iulius Mall Iași, la etajul 1, zona Montecatini, până pe 3 ianuarie 2015. Expoziția este itinerantă și, preț de un an, va poposi în marile orașe ale României.

INFO

Marea Hoinareala

www.facebook.com/marea.hoinareala

Sorin Onisor

www.sorinonisor.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: