Hobby Photography – Curs de Initiere pentru pasionatii de Fotografie

De cate ori am fost in concediu si imaginile pe care le-am facut nu ne-au multumit? La cate evenimente am participat si am ratat ”clipa” nestiind prea bine ce sa facem cu aparatul nostru de fotografiat? Incercam sa ne fotografiem familia, dar imaginile realizate sunt departe de asteptari. In computerul nostru este un haos total iar o organizare a propriilor fotografii ar fi binevenita dar nu stim cum sa procedam. Aparatul nostru are prea multe programe, prea multe setari pe care nu stim sa le folosim pentru a ne usura munca. Imaginile pe care le postam pe internet sunt departe de ce posteaza prietenii nostri?

Toate au acum o rezolvare:

Asociatia FotoIasi organizeaza in perioada 12 noiembrie 2011 – 14 ianuarie 2012 un nou Concept de Curs de Initiere in Fotografie, HOBBY PHOTOGRAPHY (editia a II-a) – Curs care se adreseaza pasionatilor de Fotografie. In cele opt saptamani cat dureaza noul Curs (42 de ore) participantii vor fi familiarizati cu tot ceea ce trebuie sa stie pentru a realiza fotografii corecte din punct de vedere tehnic si compozitional. Aparatul de fotografiat nu va mai fi o masinarie necunoscuta, programele de editare le vom pune in slujba creativitatii noastre, evenimentele din viata noastra vor capata un nou sens fotografic, excursiile si concediile vor prinde culoare. Nu vom deveni Artisti (mai este cale lunga pana acolo), dar prietenii ne vor respecta pentru fotografiile reusite pe care le vom face!

Cursul, sustinut de catre Artistul Fotograf Ozolin Dusa (www.fotodusa.ro) se desfasoara in ziua de sambata dupa urmatorul program:

Modulul I
Sambata 12 noiembrie, ora 10
– Ateneul Tatarasi: Oamenii in Fotografie – situatii, caractere, stari. Studiu de caz (expunere de fotografii), analiza pe imaginile aduse de participantii la Curs.
Aplicatii pe teren asupra subiectelor dezbatute. Rolul luminii in realizarea imaginilor reusite.

Modulul II
Sambata 19 noiembrie, ora 10
– Ateneul Tatarasi: Locurile in Fotografie – Situatii posibile – studiu de caz. Analiza pe imaginile aduse de participantii la Curs.
Aplicatii pe teren asupra subiectelor dezbatute – zona Ciurbesti. Despre ”Farmecul satului de langa oras”. Elemente de compozitie – trucuri de fotografiere.

Modulul III
Sambata 26 noiembrie, ora 10
– Ateneul Tatarasi: Oameni si locuri – contexte, situatii, stari. Despre Fotografia de familie – eveniment – concediu. Studiu de caz, analiza pe imaginile aduse de participantii la Curs. Aparatul de fotografiat – obiective – accesorii. Triunghiul Diafragma – Timp de expunere – Sensibilitate ISO, factorul determinant in realizarea unor imagini reusite.

Fotografia de strada. Oameni, oameni in relatii cu locuri, grafisme, subtilitati, subintelesuri, sugestii, combinatii posibile (zona centrala a Iasului)

Modulul IV
Sambata 3 decembrie, ora 8,45
Excursie foto – locatia se va stabili de comun acord. Aplicarea notiunilor invatate la intalnirile anterioare.

Modulul V
Sambata 10 decembrie, ora 10
– Ateneul Tatarasi: Editare primara – programe gratuite de editare a fotografiilor. Pregatirea imaginilor pentru postarea pe internet, pentru print, organizare de Portofoliu. Discutii asupra imaginilor realizate in excursia anterioara.

Fotografia de nunta. Studiu de caz.

Modulul VI
Sambata 17 decembrie, ora 10
– Ateneul Tatarasi: Alte genuri fotografice: Fotografia de Arhitectura, Macrofotografia, Eseul fotografic. Studiu de caz. Reportajul ca Document – Muzeul Unirii.

Modulul VII
Sambata 7 ianuarie, ora 10
– Ateneul Tatarasi: Fotografia de Calatorie (Travel). Despre Compozitia in Fotografie. Studii de caz, aplicatii. Discutii asupra imaginilor realizate anterior.

Modulul VIII
Sambata 14 ianuarie, ora 10
– Ateneul Tatarasi: Fotografia Comerciala – Eveniment, Corporate, Produs. Atelier practic. Cai de urmat – studiu de caz.

Discutarea imaginilor pentru expozitia de final de Curs.

Incheiere – Deschidere. Cai de urmat dupa finalizarea Cursului.

Sambata 21 ianuarie, ora 13 – Ateneul Tatarasi: Vernisaj expozitie de final de Curs.

– In perioada 17 – 31 decembrie (de comun acord) se va organiza o excursie de creatie in judetul Botosani, fie la Festivalul de Datini si Obiceiuri de Iarna (cand vom sti data) fie la Tudora la Festivalul local (31 decembrie).

Numar de locuri: 15
Pretul cursului: 400 lei
Se acorda urmatoarele reduceri: 150 lei pentru persoane din aceeasi familie (pentru 2 locuri achitate). 10% din pret pentru studenti. 15% din pret pentru elevi. Prin tragere la sorti in ziua inceperii Cursului una dintre persoanele inscrise va urma cursurile gratuit.

Detalii: www.fotoiasi.net

Inscrieri: fotodusa@gmail.com
Relatii: 0722 895 304 – Ozolin Dusa

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

Scrie un comentariu: