Hobby Photography, curs de initiere pentru pasionatii de fotografie din Iasi

curs-de-initiere-pentru-pasionatii-de-fotografie-iasi-hobby-photography-2014

De câte ori am fost în concediu și imaginile pe care le-am făcut nu ne-au mulțumit? La câte evenimente am participat și am ratat ”clipa” neștiind prea bine ce să facem cu aparatul nostru de fotografiat? Încercăm să ne fotografiem familia, dar imaginile realizate sunt departe de așteptări. În computerul nostru este un haos total iar o organizare a propriilor fotografii ar fi binevenită dar nu știm cum să procedăm. Aparatul nostru are prea multe programe, prea multe setări pe care nu știm să le folosim pentru a ne ușura munca. Imaginile pe care le postăm pe internet sunt departe de ce postează prietenii noștri?

Toate au acum o rezolvare:

Asociația FotoIași organizează în perioada 18 ianuarie – 15 martie 2014 un nou Concept de Curs de Inițiere în Fotografie, HOBBY PHOTOGRAPHY – Curs care se adresează pasionaților de Fotografie. În cele opt săptămâni cât durează noul Curs (40 de ore) participanții vor fi familiarizați cu tot ceea ce trebuie să știe pentru a realiza fotografii corecte din punct de vedere tehnic și compozițional. Aparatul de fotografiat nu va mai fi o mașinărie necunoscută, programele de editare le vom pune în slujba creativității noastre, evenimentele din viața noastră vor căpăta un nou sens fotografic, excursiile și concediile vor prinde culoare. Nu vom deveni Artiști (mai este cale lungă până acolo), dar prietenii ne vor respecta pentru fotografiile reușite pe care le vom face!

PROGRAM

Cursul, susținut de către Ozolin Dușa – formator autorizat ANC se desfășoară în ziua de sâmbătă, după următorul program:

 • Modulul I

Sâmbătă 18 ianuarie 2014, ora 10,15 – Librăria Cărturești din Palas Mall: Oamenii în Fotografie – situații, caractere, stări. Studiu de caz (expunere de fotografii), analiză pe imaginile aduse de participanții la Curs. Aparatul de fotografiat – obiective – accesorii.

Aplicații pe teren asupra subiectelor dezbătute. Rolul luminii în realizarea imaginilor reușite.

 • Modulul II

Sâmbătă 25 ianuarie 2014, ora 9 – zona Ciurbești: Despre ”Farmecul satului de lângă oraș”. Elemente de compoziție – trucuri de fotografiere.

 • Modulul III

Sâmbătă 1 februarie 2014, ora 10,15 – Librăria Cărturești din Palas Mall: Locurile în Fotografie – Situații posibile – studiu de caz. Analiză pe imaginile aduse de participanții la Curs. Analiza imaginilor realizate la Ciurbești.

Aplicații pe teren asupra subiectelor dezbătute (centrul Iașului).

 • Modulul IV

Sâmbătă 8 februarie 2014, ora 8 – Excursie de creație: Poiana cu statui

 • Modulul V

Sâmbătă 15 februarie 2014, ora 10,15 – Librăria Cărturești din Palas Mall: Oameni și locuri – contexte, situații, stări. Despre Fotografia de familie – eveniment – concediu. Studiu de caz, analiză pe imaginile aduse de participanții la Curs. Triunghiul Diafragmă – Timp de expunere – Sensibilitate ISO, factorul determinant în realizarea unor imagini reușite.

Discutarea imaginilor realizate la Poiana cu statui.

Aplicație practică – Fotografia de stradă. Oameni, oameni în relații cu locuri, grafisme, subtilități, subînțelesuri, sugestii, combinații posibile.

 • Modulul VI

Sâmbătă 22 februarie 2014, ora 8 – Excursie de creație: Zona Hadâmbu

 • Modulul VII

Sâmbătă 8 martie 2014, ora 10,15 – Librăria Cărturești din Palas Mall: Fotografia de Călătorie (Travel), Fotografia de Arhitectură, Macrofotografia, Eseul fotografic. Despre Compoziția în Fotografie. Studii de caz, aplicații.

Discuții asupra imaginilor realizate anterior.

Editare primară – programe gratuite de editare a fotografiilor. Pregătirea imaginilor pentru postarea pe internet, pentru print, organizare de Portofoliu.

Discutarea imaginilor pentru expoziția de final de Curs.

 • Modulul VIII

Sâmbătă 15 martie 2014, ora 10,15 – Librăria Cărturești din Palas Mall: Fotografia de Eveniment (Nuntă), Închidere – Deschidere. Căi de urmat după finalizarea Cursului.

ora 13,30: Vernisaj expoziție de final de Curs.

PREȚ

Prețul cursului: 350 lei

(se achită la prima întâlnire, sau prin transfer bancar în Contul bancar: Asociatia FotoIasi, deschis la Banca Unicredit Tiriac, Cod IBAN: RO16BACX0000000632719001 – caz în care vă rugăm să trimiteți pe adresa de mail fotodusa@gmail.com un mail cu numărul ordinului de plată, numele și numărul de telefon al persoanei pentru care s-a achitat costul cursului)

ÎNSCRIERI

Înscrieri: adresa de mail fotodusa@gmail.com (sunteți rugați să lăsați și un număr de telefon mobil)

INFO

www.fotoiasi.net

www.facebook.com/fotoiasi

www.facebook.com/dusa.ozoli

Tel:  0722 895 304 – Ozolin Dusa

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Hobby Photography, curs de initiere pentru pasionatii de fotografie din Iasi”

 1. diana says:

  Foarte talentat Ozolin Dusa si suna tare bine cursul. 🙂

Scrie un comentariu: