“Hit The Egg – Ouşoru Challenge™” – concurs de alergare montana

hit the egg

“Hit The Egg – Ouşoru Challenge™” este un concurs de alergare montană desfăşurat în Munţii Suhard, cu scopul de a facilita dezvoltarea turismului activ în zona Dornelor, prin promovarea mişcării în aer liber şi a unui mod de viaţă sănătos. Ne dorim ca acest concurs să devină o tradiţie şi să-şi aducă aportul la consolidarea destinaţiei ecoturistice și de turism activ  “Ţara Dornelor”.

Dorna EcoActiv şi Bucovina Freeride Society vă invită să descoperiţi Ţara Dornelor, cu peisajele sale montane excepționale, o destinaţie recunoscută pentru drumeţie şi îmbogăţită cu evenimente culturale ce se adresează unui public variat.

Competiţiile de alergare montană au menirea de a contribui la dezvoltarea durabilă a teritoriului prin atragerea atenţiei asupra conceptului de turism activ, ecoturism şi a implicarilor economice şi sociale pe care această formă de petrecere a timpului liber o are pentru dezvoltarea comunităţilor montane în general. Sub presiunea unei urbanizări rapide cele mai frumoase peisaje sunt ameninţate şi odată cu ele, noi toţi. Această urbanizare necontrolată vine în detrimentul unei dezvoltări armonioase a orașelor și a împrejurimilor. Peisajele, flora şi fauna suferă prejudicii ce în final se reflectă asupra relațiilor umane şi legăturilor sociale, necesare pentru echilibrul unui teritoriu.

“Hit The Egg – Ouşoru Challenge” este un moment colectiv de relaxare în jurul acestui deziderat. Competiţia contribuie la creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța protejării și consolidării bogăției și binelui comun pentru rezidenți, vizitatori şi viitorul acestui ţinut, înzestrat cu cei mai de seamă indicatori ai naturii pentru viață: izvoare de apă, pădure și aer curat.

Dincolo de poziţia geografică frumoasă, Țara Dornelor are multe de oferit. Un amestec perfect de natură, cultură și sport. Vatra Dornei este recunoscută ca fiind una dintre cele mai vizitate destinații de vacanță din Carpații Orientali, fiind deopotrivă calmă şi sofisticată, apreciată pentru puritatea apei și aerului.

INSCRIERE

Concurenţii primei ediţii “Hit The Egg – Ouşoru Challenge™” trebuie să fie apţi din punct de vedere medical, să nu sufere de boli cronice, astm, afecţiuni cardiovasculare, etc.. Toţi participanţii trebuie să aibă experienţă minimă în orientarea pe teren accidentat, să ştie să folosească harta, să respecte natura, competiţia şi pe ceilalţi participanţi.

*Este permisă înscrierea concurenţilor care au împlinit vârsta de 16 ani. La start aceştia vor prezenta organizatorilor o declaraţie notarială prin care unul dintre părinti îşi exprimă acordul ca participantul să poată concura la competiţia de alegare montană “Hit The Egg – Ouşoru Challenge™”.

Toţi participanţii sunt rugati ca la ridicarea kitului de participare, în funcţie de posibilităţile şi dorinţa fiecăruia, să facă un gest nobil aducând hrană pentru căţei, pastile antiparazitare sau castronele pentru hrană. Tot ce se va colecta în ziua concursului se va dona adăpostului de câini din Vatra-Dornei. Bineînţeles, aceasta nu este o obligaţie, ci mai degrabă un ajutor, un favor pentru prietenii noștri necuvântători.

Taxa de participare este de 60 RON. Taxa de participare se achită până cel târziu la data de 21 Iunie 2016, inclusiv. Taxa de participare pentru concurenții care achită la fața locului este de 80 RON și nu vor primi kitul de participare complet (doar numărul de concurs și harta traseului). Înscrierile pentru cross-ul copiilor se vor face doar la fața locului; nu există taxă de participare; iar aceștia vor trebui să fie însoțiți de cel puțin un părinte sau tutore legal. Lungimea traseului va fi de 1,5 km. Plata: Virament bancar – Titular cont: Asociația Dorna EcoActiv; Cont (IBAN): RO77 RZBR 0000 0600 1268 4861 – deschis la Banca Raiffeisen (agenția Vatra Dornei); CIF: 25675992; Mențiune obligatorie: Taxă înscriere concurs HTE 2016 – NUME (numele complet al participantului sau participanților). Dovada plății se va trimite scanată sau fotografiată prin e-mail pe info@hit-the-egg.ro

Kit-ul de participare va conţine: tricou tehnic,  număr de concurs personalizat, un plic magneziu, un plic anticârcel, sticker – Hit The Egg, gel energizant. Echipament obligatoriu:  pantofi sport cu profil trail running, telefon funcţional cu bateria încărcată, număr de concurs pus la vedere în partea din faţă*,  harta traseului*
*vor fi oferite de organizatori, în kit-ul de participare.

Toţi concurenţii vor primi diplome de participare, iar cei care termină cursa în timpul maxim admis vor primi medalie de finisher hand made. Primul concurent (atât M cât şi F) ajuns la punctul de control / alimentare din Vârful Oușoru (1.639 m) va primi un premiu surpriză. Premiile 1, 2 şi 3 pentru categoria OPEN (M şi F) vor fi în bani. Premiile 1, 2 și 3 pentru categoriile de vârstă vor fi atât în bani cât și în produse.

Traseu:  lungime: 21 km; diferență de nivel (+): aprox 1.200 m,  altitudine minimă: 848m, altitudine maximă: 1.639 m (Vf. Oușoru), puncte de hidratare: 5; puncte de control: 5; puncte de alimentare: 2. Start: 10:00 AM, 3 Iulie 2016. Timpi limită: Checkpoint 3 (Vf. Oușoru) – 5h; Checkpoint Finish – 7h.

Route 3,459,136 – powered by www.runmap.net

INFO

hit-the-egg.ro

www.facebook.com/Hit-the-egg-Ousoru-Challenge

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: