Hiriko Fold – masina care se pliaza

Şoferii din cele mai multe locuri din lume ştiu că cel mai dificil lucru nu este înfruntarea traficului, ci găsirea unui loc de parcare. O companie auto pare să fi rezolvat această problemă. Soluţia găsită de compania producătoare de maşini pentru numărul mic de locuri de parcare este maşina care se pliază pentru a încăpea în spaţii mici, scrie dailymail.co.uk.

Hiriko-Fold

Inginerii au dezvoltat Hiriko Fold, maşina ecologică ce pare să fie ideală pentru transportul în oraş. Aceasta este atât de mică încât poate încăpea în spaţii extrem de mici şi se poate chiar plia.

Vehiculul are două locuri şi poate funcţiona până la 120 de kilometri până la o nouă alimentare cu energie. Maşina este echipată cu roţi care îi permit să se deplaseze în lateral, parcarea laterală devenind extrem de uşoară.

Prototipuri ale Hiriko Fold sunt deja testate în mai multe oraşe europene şi a fost confirmat faptul că maşina va fi pusă în vânzare în 2013, la preţul de aproximativ 12.700 de euro.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat în acest an că Hiriko este “soluţia crizei” care a lovit economiile ţărilor europene.

Sursa: mediafax.ro

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Inspectoratul Școlar Județean Iași inițiază în premieră programul Școala ALTFEL, de acasă

Muzicanții din Bremen la Teatrul Național de Televiziune

KLM va continua să zboare în 57 de destinații din întreaga lume

Iulius Iasi lanseaza o platforma care permite donarea directa catre spitale

Scrie un comentariu: