Henna Event la Iasi

Hey, iubitorilor de henna! Aceata este prima editie a evenimentului de henna, pe care Ana’s Work il organizeaza la Iasi, intre 16-18 februarie in Bistro La Noi ! Sustin aceste evenimente din dorinta de a promova arta mehndi si de a starni interesul fata de acest frumos obicei oriental de infrumusetare.

Evenimentul consta in realizarea de henna tattoos persoanele doritoare care vor sa incerce ceva nou si inedit si sa inceapa anul cu un accent de unicitate! Pentru mai multe detalii, inspiratie, costuri si colaborari, va rugam sa ne lasati un mesaj, pe: www.facebook.com/Anashennawork

DESPRE TATUAJELE CU HENNA

Ce este henna?
Henna este un praf verde-maroniu obtinut din planta cu acelasi nume, care se foloseste de milenii in orient pentru vopsirea parului si mai ales la realizarea acelor desene misterioase si exotice de pe palmele si talpile mireselor indiene – se considera ca stimuleaza fertilitatea. Tehnica se numeste mehndi, s-a raspandit mult in ultimii ani, iar in lumea occidentala este cunoscuta sub numele impropriu de “tatuaj temporar”.

Cum se aplica?
Pasta henna se aplica pe pielea curata, cu ajutorul unui con de plastic. (nu doare!)

Ce faci dupa ce ti s-a aplicat pasta henna (modelul)?
La cel mai scurt timp dupa terminarea tatuajului, se aplica o solutie din lamaie si zahar (cantitate proportionala) prin tamponarea acestuia cu discuri demachiante sau servetele. Aceasta solutie e ca un sigiliu pentru tatuaj.

Cat timp trebuie sa tin pasta de henna ?
Dupa aplicarea ”solutiei”, recomand pastrarea pe piele a pastei henna intre 10-12 ore.

Cum curat pasta de henna?
Pasta de henna se curata cu ajutorul unui ulei esential/ulei de masline, sau doar prin simpla ei decojire. Se recomanda ca in primele 12 ore sa nu aiba contact cu apa sau cu produse de curatare.

Ce culoare ramane si cat timp persista?
Henna pe care o folosesc eu e 100% naturala, de culoare rosie/maronie. Intensitatea culorii difera in functie de pigmentul pielii, de zona si de ingrijirea de dupa. Daca este ferit de apa si se respecta indrumarile, un tatuaj cu henna persista intre 10-12 zile.

Henna actioneaza cel mai bine si are nuanta cea mai inchisa pe maini si pe picioare. In alte zone henna nu are o culoare atat de inchisa, iar tatuajele nu rezista atat de mult.

INFO

Bistro La Noi

Bd. Stefan cel Mare, Iasi

www.facebook.com/BistroLaNoi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: