Hartii, ursuleti si fete

Hârtii, ursuleti si fete – prima productie de teatru ArtHouse Central Vineri, 29 noiembrie, începând cu ora 20:00, te invităm la ArtHouse Central, să faci cunostintă cu Simon del Montessat, un elev spaniol venit în România cu bursă Erasmus, ce îti va povesti despre membrii familiei Mîndru, cei care, cu atât de multă căldură, l-au primit în casa lor.

Simon este „povestitorul” piesei de teatru ”Hârtii, ursuleti si fete”, cel care îi antrenează pe membrii familiei Mîndru în jocul „de-a baba oarba” pe care regizorul piesei îl propune.

Hârtii, ursuleti si fete este o comedie în regia lui Florin Caracala, după un text de Ana Cucu Popescu. Cronicile teatrale caracterizează piesa ca fiind, în esentă, o tragedie, însă stilul regizoral, particularitătile textului si jocul scenic ridiculizează atât de bine stereotipurile familiei românesti, încât de la această piesă de teatru nu poti să pleci altfel decât râzând în hohote si cu un puternic sentiment că, oricât de stupide ar fi unele pasaje din viată, încă se mai găseste suficient umor pentru a le depăsi.

Pe lângă comedia ”Hârtii, ursuleti si fete” nu vei trece indiferent; te va face să râzi sau să-ti pui anumite întrebări, te va revolta sau te va oripila si, cu sigurantă, te va face să abordezi, măcar o dată, în conversatiile cu prietenii, subiectul familiei distorsionate simbolizată atât de bine de Andreea, Viorel, Ioana si Flavius Mîndru.

Piesa a fost invitată în Festivalul Studentesc de Teatru Contemporan „ContemporanIS” 2013. Distributia: Alina Mîndru, Daniel Chirilă, Alexandra Cantemir, Dumitru Georgescu, Andreea Spătaru; Visuals: Andrei Cozlac; Costume: Ioana Bodale si Jeni Stănilă.

Hârtii, ursuleti si fete este prima productie ArtHouse Central si precede o serie de astfel de productii, ce vor urma să se joace în anul 2014.

DESPRE

Florin Caracala a absolvit cursurile Universitătii de Arte George Enescu Iasi, specializarea Regie Teatru, precum si cursurile masterale din cadrul  Universitătii Nationale de Artă Teatrală si Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucuresti, aceeasi specializare. În prezent, este doctorand în cadrul Universitătii de Arte George Enescu Iasi. Florin Caracala a jucat multe roluri, dar si a regizat si semnat coregrafia unor spectacole ce s-au bucurat de succes în rândul publicului. A regizat atât piese de bar, cât si piese ce au fost jucate pe scena Ateneului Tătărasi Iasi, iar două dintre cele mai impresionante proiecte ale sale îi au ca actori pe detinutii din Penitenciarul de Maximă Sigurantă Iasi si Arad.

Ana Cucu Popescu a terminat Facultatea de Teatru si televiziune, UBB, Cluj Napoca, secţia Teatrologie, precum si Masterul de Filmologie, în cadrul aceleiasi universităti. În prezent, este doctorandă în cadrul aceleiasi universităti. Este membru fondator al asociaţiei Teatru 2.0, o companie teatrală particulară, ce îsi are sediul, momentan, la Fabrica de Pensule, Cluj. A început să scrie texte de teatru în vara dinaintea celui de-al doilea an de facultate, participând la proiectul de practică teatrală de la Tîrgu Mures.

BILETE

Pretul unui bilet este de 14 lei. Pentru elevi si studenti, pretul este de 9 lei. Rezervările se fac zilnic, la numărul 0754-049 717 (între orele 10:30 – 21:00) sau la rezervari@arthousecentral.ro.

INFO

Art House Central

Adresa: Moldova Mall, etaj 6, Str. Palat nr. 1, 700019 Iași

facebook.com/ArtHouseCentralIasi

facebook.com/events/469241833188712

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: