Harta Internetului in Romania. Cum sunt impartiti cei 7 milioane de romani care accesează mediul online

Putin peste 7 milioane de romani din cei 20 de milioane numarati de INS la recensamantul din 2011 folosesc Internetul. Practic, doar 35% din populatia tarii foloseste internetul, in conditiile in care media UE a celor care folosesc macar o data pe saptamana internetul e in jur de 70%. Daca privim statistica transpusa peste harta tarii, judetele codase la folosirea internetului sunt in zona Moldovei si in Sudul tarii, acolo unde judetele Teleorman si Olt nu reusesc sa depaseacsa nici macar pragul de 20%

harta-internet-judetul-iasi-hotnewsIn 2011, 7.010.754 de romani peste 6 ani foloseau internetul, mai bine de 75% fiind din mediul urban. Datele provin din statistica finala obtinuta la recensamantul din 2011 si furnizata HotNews.ro de catre Institutul National de Statistica.

Potrivit INS, in nota metodologica atasata rezultatelor, la capitolul “utilizarea internetului” “s‐au considerat persoane care folosesc internetul, persoanele în vârstă de 6 ani şi peste care utilizează internetul pentru oricare dintre operațiunile specifice: navigare în scop de documentare, informare, transmitere/primire e‐mail, accesare site‐uri de socializare etc.”.

Continuarea pe www.hotnews.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: