”Harap Alb”, la Teatrul Luceafarul

HARAP-ALB-afis

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul va invita cu mic cu mare la spectacolul HARAP ALB, dupa Ion Creanga.

  • duminica, 4 noiembrie 2018, ora 11:30, sala mare – Teatrul Luceafarul Iasi

Dramatizare: Călin Ceobotari. Regia: Ion Ciubotaru. Scenografia: Mihai Pastramagiu. Muzica: Radu Ștefan. Coregrafia: Adi Ștefan. Distribuția: Doina Iarcuczewicz, Viorel Vârlan, Gigi Șfaițer, Liliana Mavriș Vârlan, Ioana Iordache, Gabriel Lazăr, Paul Sobolevschi, Cristian Gheorghiu, Aurelian Diaconu, Cătălin Cucu, Ionela Arvinte, Beatrice Volbea, Iulia Deloiu Trif, Gabriela Andrei, Ioan Gânju.

Noul titlu este parte a programului Integrala Creangă, un program de cursă lungă al instituției ieșene de spectacole pentru copii și tineret, al cărui scop este reprezentarea scenică a cât mai multe dintre scrierile humuleșteanului.

Harap Alb este un basm foarte generos din punct de vedere artistic, de a cărui punere în scenă s-a ocupat regizorul Ion Ciubotaru. Viziunea regizorală explorează un timp istoric ancestral, valorificând elemente de mitologie românească. Dramatizarea realizată de Călin Ciobotari urmează șirul epic al întâmplărilor imaginate de Ion Creangă. De partea scenografică s-a ocupat Mihai Pastramagiu, de coregrafie, Adrian Ștefan, iar de muzică, Radu Ștefan (instrumente muzicale – Sandu Mania și Ilie Bozaru).

Despre concepția scenică, Ion Ciubotaru spune că “am gândit un spectacol despre demnitate, onoare, curaj, puterea de a înfrunta destinul. Drumul lui Harap Alb trece prin multe încercări pe care trebuie să le depășească cu vitejie. Procesul acesta de maturizare este sinuos, complicat, dar îl face pe Harap Alb înțelept și îi dă argumentele și dreptul să își asume titlul și responsabilitățile de lider al unui popor.

În rolul titular apare actorul Emanuel Florentin care spune că “atunci când am aflat că îl voi interpreta pe Harap Alb, am întrezărit bucuria copiilor care văd pe scenă un super-erou. Este generația care are nevoie de eroi și cred că întâlnirea cu Harap Alb le va redirecționa atenția și către spiritul național, către lumea de lângă ei.” În Spânul a fost distribuit Toma Hogea, actor care îl consideră “o provocare profesională, poate cel mai ofertant rol, fiind unul negativ, de compoziție, necesitând mijloace interpretative complexe“.

harap alb

BILETE

Pret bilet: 12 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: