Happeningul ”Poveste de vara” la Ateneul Tatarasi

A.G. Billig, primul autor român care a debutat international cu o carte în limba engleză, urcă pe scenă pentru o „Poveste de vară” Într-o bună zi, o tânără  corporatistă decide să îsi creeze propriile reguli de viată, după sufletul ei. Cu riscul de a-si pierde job-ul si iubitul… Continuarea va fi prezentată în premieră, într-o „Poveste de vară”, vineri, 25 octombrie 2013, după ora 19, la Ateneul Tătărasi.

Alicia Keys si Michael Bubble, de pe ecran, A.G. Billig si cuvintele ei mestesugite împreună cu Fernando Mihalache si acordeonul cu care i-a vrăjit pe spectatorii Festivalui George Enescu, Cosmin Stamatoiu si Catinca Stana de la Clubul si scoala de tango argentinian TangoTangent, de pe scenă, creează „Povestea de vară”. Povestea mea, povestea ta, povestea oricui hotărăste să aibă încredere în glasul lăuntric al inimii si să îl urmeze, să îsi transforme gusturile în surse de inspiratie.

Happeningul îmbină muzica live cu proiectiile video, dansul, monologul si gustul berii REDD’S.

REDD’S întâmpină femeile în acest sezon cu surprize plăcute si ofera „Povestea de vară” ca sursă de inspiratie, facându-le să se simtă încrezătoare si apreciate, încurajându-le astfel să-si exprime liber preferintele, optiunile si în special gusturile. REDD’S îmbracă această poveste prin viziunea aparte în materie de gust. Este o optiune personală, iar creatorii de gust deja nu mai sunt cei care îsi pornesc procesul de creatie, ci aceia care combină elemente într-o manieră creativă” declară Laura Andrei, Senior Brand Manager, Ursus Breweries.

Versiunea în limba română a cărtii de debut a scriitoarei A.G. Billig, „4 Usi si Alte Povestiri” a apărut în luna iulie la editura Data Group din Timisoara. Special pentru acest eveniment, autoarea a început să ia lectii de actorie.

Ideea de a urca pe scenă si de a-mi prezenta textul ca un actor a încoltit atunci când am văzut-o pe Stefanie Preissner intrepretându-si propriul text, „Solpadeine is my boyfriend”, în cadrul festivalului „Scrie despre tine”. M-am gândit că situatia în care se găseste industria editorială din România – tendinta editurilor mari de a merge la sigur, publicând doar autori consacrati, numărul mic de cititori, lipsa unui public pentru serile clasice de lectură, atât de populare în Vest, poate fi transformată într-un avantaj. Asa am creat actoautorul, scriitorul care nu se sfieste să fie sincer până la capăt, interactionează cu publicul în mod direct, exprimându-si emotiile si trăirile din textul scris, printr-un joc scenic. Fără a mai vorbi de faptul că fiecare astfel de happening îi dă ocazia autorului să recreeze textul de fiecare dată când îl pune în scenă.

Nu este prima dată când A.G. Billig se reinventează si se abate de la cărările bătătorite. Autoarea a fost jurnalist, DJ la radio, prezentator si realizator de emisiuni TV, redactor sef la reviste glossy, Specialist PR, iar la sfârsitul anului 2012 a devenit prima scriitoare din România care si-a făcut debutul literar la nivel international, cu eBook-ul de proză scurtă „Four Doors and Other Stories”, publicat de editura britanică MP Publishing.

Happeningul „Poveste de vară” este si rezultatul intentiei autoarei de a reuni artisti din diverse zone artistice si a crea evenimente de tip happening care să îi inspire pe spectatori să fie autentici si să îsi urmeze visele.

Nu cred în arta de dragul artei. Cred că arta – indiferent de forma pe care o îmbracă, are misiunea de a inspira oamenii să găsească frumosul din ei însisi si să îl valorifice, să îsi urmeze visele, să fie autentici. Asta nu înseamnă că toate cântecele trebuie scrise în gamă majoră sau ca povestile trebuie să aibă happy-end. Doar ca sufletul artistului care creează opera să poată vedea frumusetea lăuntrică a fiecărei fiinte vii. Este ceva ce poate transpare la un moment dat într-o frază, un detaliu al unei picturi sau al unei fotografii, tăietura unei haine, însiruirea de note dintr-o piesă muzicală. Actul creativ este dăruire, nu actiune egoistă. Cred că românii au nevoie de modele, de povesti reale, dar pozitive. As face un post de televiziune doar cu stiri de bine, care să îi facă să fie mândri de apartenenta la acest popor.

Accesul la eveniment este liber.

Un eveniment sustinut si prezentat de REDD’S – Creator de gust; Parteneri media: TABU, B24FUN, Radio Romania 3Net Florian Pittis; Parteneri: FIVE’S, TangoTangent- scoala de dans argentinian, Donna Felice Style

INFO

www.filit-iasi.ro

www.ateneultatarasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: