HANGARIADA – Festival de Artă şi Zbor, 5-7 iulie

Cafeneaua Maideyi şi Aeroclubul “Alexandru Matei” Iaşi anunţă prima ediţie a evenimentului intitulat „HANGARIADA” ce va avea loc in perioada 5-7 iulie 2013.

HANGARIADA este un proiect tânăr, aflat la prima editie, născut în urma colaborării unui loc cu prestigiu pe harta culturală ieseană – Cafeneaua Maideyi – si Aerodromul ”Alexandru Matei” din Iasi. După organizarea cu succes pe 1 si 2 iunie a Zilelor Portilor Deschise, în care sute de ieseni au experimentat pentru prima data zborul cu avionul, Cafeneaua Maideyi vine în întâmpinarea iesenilor dornici de evenimente în cadrul Aerodromului cu HANGARIADA.

HANGARIADA este spatiul oamenilor cu deschidere spre frumos, spre artă, au o minte „deslusită” si idei revigorante. HANGARIADA înseamnă lupta impotriva conventionalului promovat ca valoare fixă, ca standard, ca reper. HANGARIADA este a oamenilor destepti Prima editie este programată în weekend-ul 5-6-7 iulie 2013, iar intrarea la toate evenimentele este liberă.

PROGRAM

  • Vineri, 5 Iulie 2013

10:00 – 20:00: Zboruri şi Salturi cu paraşuta
Expoziţii de sculptură şi pictură
Târg HANDMADE
20:00 – ELEVATOR – spectacol de teatru
22:00 – AfterParty în Hangar

  • Sâmbătă, 6 Iulie 2013

10:00 – 20:00: Zboruri şi Salturi cu paraşuta
Expoziţii de sculptură şi pictură
Târg HANDMADE
20:00 – FRILENSĂR – spectacol de teatru
22:00 – Concert THE BRAD PIT’S (În deschidere: GLASGOW)
24:00 – AfterParty în Hangar

  • Duminică, 7 Iulie 2013

10:00 – 20:00: Zboruri şi Salturi cu paraşuta
Expoziţii de sculptură şi pictură şi Târg HANDMADE
17:00 HangariArta
HANGARIADA – Festival de Artă şi Zbor, 5-7 iulie/ Program iasi
În toate cele trei zile vor fi sustinute cursuri gratuite de initiere în tainele aeronauticii, de către instructori de zbor, în aer liber, lângă aeronave. Prezentarea va fi interactivă: participantii vor putea adresa întrebări şi vor putea analiza ”live” orice aparat de zbor, primind toate explicatiile necesare. Ulterior, cei care au achizitionat vouchere de zbor vor fi directionati pe intervale orare către fiecare din activitătile propuse (planorism mosor, avioane usoare, planorism tractare avion sau planorism acrobatic). În tot acest timp, la InfoPoint-ul Maideyi vizitatorii pot afla detalii despre cursuri în vederea obtinerii licentei de parasutist, pilot pentru planor, avioane usoare, PPL (Private Plane License) si CPL (Commercial Plane License).

Cei mai curajosi vor putea face salturi cu parasuta, în tandem, beneficiind de reduceri în urma achizitionării voucherelor oferite de Cafeneaua Maideyi. HANGARIADA înseamnă si curaj, nu numai oameni frumosi! De asemenea, pe tot parcursul zilei, pe măsura sosirii participantilor la aerodrom, se vor tine minicursuri de prezentare a aeronavelor si a tehnicilor elementare de zbor. Cei care nu vor să zboare au acum posibilitatea de a-şi satisface curiozitatea legată de functionarea unui aparat de zbor si a tehnicilor elementare de zbor chiar de la un instructor de zbor si chiar lângă o aeronavă. Toti participantii însă se vor putea bucura pe tot parcursul zilei de un spectacol aviatic inedit.

Tarifele de participare la activităţile aeronautice sunt următoarele:

1. Salt cu paraşuta în tandem de la 3000 m – 140 Euro
2. Planorism – zbor simplu remorcaj automosor (tur de pistă) – 65 RON
3. Planorism – Plimbare cu planorul remorcaj cu avion – 250 RON
4. Planorism – zbor acrobatic remorcaj cu avion – 300 RON
5. Zbor cu avion ultrauşor – 125 RON. Vino cu încă 3 prieteni şi primiţi toţi superdiscount. Pentru 4 zboruri de agrement cu avion ultrauşor plătiţi
doar 400 RON.
6. Zbor cu avionul (Wilga) – 3 persoane 155 Ron pentru grup.

Voucherele se pot achiziţiona de la Cafeneaua Maideyi zilnic, între 08:00 şi 23:00.

DESPRE EVENIMENTE

TEATRU ”Elevator” – un spectacol ce a câstigat în 2004 Premiul DramAcum, iar în 2007 a obtinut Premiul pentru cea mai bună piesă românească nouă la Festivalul Naţional de Dramaturgie Contemporană din Timişoara. Piesa explorează dinamica relaţiilor interumane comprimate în mod forţat într-un spaţiu delimitat. Sechestraţi în liftul unei clădiri abandonate, fără mâncare, fără apă, fără posibilitatea de a scăpa, doi tineri evadează prin cunoaşterea celuilalt.O piesă eminamente despre dragoste şi prietenie, această poveste a unei încercări de supravieţuire este dezarmant de onestă prin personajele charismatice şi vulnerabile în acelaşi timp. Având o bază reală – povestea a doi adolescenti din Marea Britanie sechestrati într-un lift timp de trei luni – ”Elevator” are un ton tulburător de just, redând pe efortul supraomenesc de a păstra o stare de normalitate într-o situaţie de criză, reusind fără dramatizări gratuite şi supralicitări.
Regia: Vlad Volf
Distribuţia: Alexandru Dobinciuc, Alexandra Acalfoae
”Frilensăr” – cel mai nou si inedit proiect iesean la nivelul teatrului neconventional, participant în cadrul Festivalului ContemporanIS si în cadrul Festivalului Iasi FRINGE. După un scenariu pe care l-au compus singuri şi în care intră multe segmente de improvizaţie, patru actori vorbesc cu mult curaj despre statutul tânărului actor în România – în general, debusolat şi obligat să-şi găsească un drum în branşă, să facă compromisuri sau să renunţe, pentru că între artă şi supravieţuire e o distanţă destul de mare.
Distribuţia: Daniel Chirilă, George Cocoş, Claudia Chiraş

CONCERTE

GLASGOW înseamnă Gabriel Belcescu (voce), Ilie Iordache (chitară ritm), Răzvan Moroşanu (chitară lead), Alexandru Pandelea (chitară-efecte), Ştefan Strejac (chitară bass) şi Călin Aftanasiu (tobe). Ei vor concerta live, în deschiderea trupei THE BRAD PIT’S.

THE BRAD PIT’S este o trupă nouă, înfiinţată la Iaşi în 2012. Membrii ei sunt Bobo Burlăcianu (chitară electrică, voce), Alex Neagu (tobe) şi Vladimir, Bobo şi Alex fiind componenţi, în paralel, ai formaţiei Fără Zahăr. Spre deosebire de stilul ironic, în grai moldovenesc, al trupei Fără Zahăr, The Brad Pit’s abordează stilul rock alternativ şi indie.

EXPOZIŢII

Pe parcursul celor trei zile de HANGARIADA vor fi desfăşurate, atât în hangarul Aeroclubului, cât şi în aer liber, expoziţii de pictura, sculptură şi creaţii handmade. Printre expozanţi se numără Adrian Serghie (ilustrator), Push Design Art & Crafts (picturi şi creaţii handmade), Boutique Budoar – by Irina Motroc (accesorii şi bijuterii confecţionate manual din pietre semipreţioase şi mătase, Dan Ursu (pictură pe lemn), Titus Ivan (sculptură).

PETRECERI

Vineri şi sâmbătă seara, de la ora 22:00, respectiv 24:00, la pupitrul improvizat vor urca nu mai puţin de patru DJ care vor mixa pentru iubitorii de muzică până în zori.

TERASĂ
Hangariada înseamnă şi o terasă amenajată, la care toţi iubitorii de artă, de zbor şi de adrenalină sunt bineveniţi, începând cu ora 10:00, în fiecare zi de eveniment.

INFO

Aerodrom Iasi
Str. Aviatiei 2 (langa Stadionul Tineretului)
www.maideyi.ro/evenimente
www.facebook.com/hangariada

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: