Hangariada – Festival de Artă și Zbor, 20-22 Mai 2016

afis-general-Hangariada
Aeroclubul ”Alexandru Matei” Iași, Asociația Zbor Alternativ Moldova și Maideyi Events – organizatorii Festivalului Hangariada (20-22 Mai), au anunțat cei peste 30 de artiști care vor concerta pe scena neconvențională din hangar: Robin and the Backstabbers, Golan, Luna Amară, CTC, Sauce, Baba Dochia, Outstorm, Inside, The Funkerz, Nouă ani lumină sunt doar câteva dintre numele anunțate de echipa festivalului.

Lista artiștilor este completată și de cele zece proiecte selectate în urma concursului Call for artists, astfel încât ieșenii se vor putea bucura de expoziții de pictură, fotografie, dar și de proiecte artistice îndrăznețe, care vor provoca vizual și vor încânta prin inedit și creativitate.

Programul plin de atracții este completat de un maraton de teatru, un maraton de film german, o prezentare de modă, traininguri gratuite de comunicare oferite de Asociația Vorbește, dar și unul pentru vindecarea fricii de zbor, oferite de dr. Gabriela Zboiu, demonstrații și concursuri de breakdance, freestyle football și parkour și multe alte surprize.

La ediția din acest an a festivalului se estimează un public de cel puțin 10.000 de participanți, având în vedere multitudinea de evenimente pregătite pentru participanți. Programul de zbor susţinut de Aeroclubul României va include acrobaţie aeriana solo şi în formaţie cu avioane şi planoare, zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, dar și salturi cu paraşuta de la 3000 de metri.

La eveniment vor lua parte Hawks of Romania – formaţia de înaltă acrobaţie a Aeroclubului României care evoluează pe avioane Extra 300, și Blue Wings – echipa de paraşutism a Aeroclubului României, precum şi componenţi ai loturilor naţionale de planorism şi paraşutism.

O noutate adusă acestei ediţii este colaborarea cu instituţiile culturale din Iaşi ce presupune în participarea acestora la festival şi promovarea valorilor culturale pe care le reprezintă. Un exemplu concret este conceptul dezvoltat cu Palatul Culturii Iaşi, un concept complex care presupune promovarea instituţiei şi a complexelor muzeeale anexate, plecând de la invitaţia a 2 influenceri din online din Bucureşti (Alex Filip, Răzvan Pascu) ce vor scrie despre Hangariada, Palatul Culturii şi bineînteles Iaşi.

De asemenea, partenerii evenimentului de la Complexul Muzeal Unirea vor oferi intrare gratuită pentru cei care au bilete la Hangariada şi sunt din alte judeţe. Artiştii Hangariadei vor construi un mic Palat al Culturii, la locaţia festivalului, va fi un efort cultural iar povestea va ajunge pe The Huffington Post cu ajutorul editorului Ioana Budescu.

Accesul la concerte  se face contra cost, participarea la activităţile de zi este gratuită şi intrarea este liberă până la începerea concertelor (ora 19:00).

20 mai 2016, de la ora 19:00

  • Robin and the Backstabbers, Golan, Nosteam, Frosten, 9 ani lumina, Damage, SubAsediu, Evolve Dubz, OBLX si MP13, Inside, SIBTR, Outstorm, Centrifug, Floyd;

21 mai 2016,  de ora 19:00

  • Luna Amara, DJ Sauce, CTC, Baba Dochia.

Pentru înscrieri la activităţile aeronautice (salturile cu paraşuta, zborurile de agrement și planorism) vă rugăm completaţi FORMULARUL!

BILETE

Accesul la toate concertele se face pe bază de bilet, acestea putând fi achiziționate din ticket point-urile Hangariada sau online, de pe platforma www.kompostor.ro. Pret: 1 zi – 20 mai: 38.00 lei / Bilet ; 1 zi – 21 mai: 38.00 R / Bilet. Acces la toate cele trei zile de festival: 58 lei

 

Hangariada este primul festival outdoor din România care îmbină arta nonconformistă cu pasiunea pentru zbor. De asemenea, este singurul eveniment aeronautic din Iași inclus în 2016 de Aeroclubul României în calendarul oficial al evenimentelor aeronautice naționale și internaționale.

INFO

Hangariada 2016

E-mail: contact@hangariada.ro

Web: www.hangariada.ro

FB: www.facebook.com/hangariada

PE ACEEASI TEMA:

Hangariada 2022

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: