Hangariada 2015 are loc in luna mai

hangariada-2015

HANGARIADA este singurul festival outdoor din România care îmbină arta nonconformistă cu pasiunea pentru zbor. În weekend-ul 15 -17 Mai va avea loc a 5-a ediție a festivalului la Iași, pe Aerodromul ”Alexandru Matei”.

Cele 3 zile ale festivalului vor fi pline de activitati aviatice, salturi cu parașuta, concerte, spectacole de teatru și activități artistice neconvenționale. De asemenea, Hangariada este în prezent singurul eveniment aeronautic din Iași inclus în 2015 de Aeroclubul României în calendarul oficial al evenimentelor aeronautice naționale și internaționale.

Festivalul HANGARIADA are ca scop crearea unui spațiu dedicat oamenilor cu deschidere spre frumos, spre artă, oameni care au o minte „deslușită” și idei revigorante. HANGARIADA înseamnă lupta împotriva convenționalului promovat ca valoare fixă, ca standard, ca reper.

HANGARIADA are ca obiectiv promovarea activităţilor creative, recreative şi sportive, desfăşurate în aer liber pentru toţi pasionaţii de zbor, artă şi mişcare, evenimentul fiind o provocare pentru public – indiferent de vârstă.

Fiecare zi a festivalului va fi alcătuită din două părți. Prima parte va fi dedicată activităților aeronautice, astfel încât iubitorii de adrenalină vor putea face salturi cu paraşuta, în tandem, beneficiind de cel mai bun tarif din țară sau – pentru cei care vor să experimenteze zborul în forme diverse – vor putea alege între activități diverse: planorism mosor, avioane uşoare, planorism tractare avion sau planorism acrobatic. Însă toţi participanţii se vor putea bucura pe tot parcursul zilei de un spectacol aviatic inedit alături de Hawks of Romania, ce vor fi însoțiți de echipa de parașutiști BLUE WINGS.

ACTIVITATI

Pe lângă activităţile aviatice, cei mai nonconformiști pot încerca un tatuaj cu henna, realizat de artista Laura Constantin, creatoarea proiectului Henna Journey. De asemenea, echipa de traineri „Vorbește” pregătește jocuri interactive pentru cei cu vârste cuprinse între 16 și 30 ani, unde vor pune în practică tehnici de educaţie nonformală.

Pe întreaga suprafață a Aerodromului vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, iar echipa Muf Puf îi va aștepta pe cei mici în corturi cu surprize colorate. Iubitorii de sport vor avea ocazia să joace fotbal, baschet, tenis de masa, handbal sau badmington în spații special amenajate în acest sens în pareteneriat cu Decathlon , iar o echipa CSMS Iași îi va iniția pe doritori în tir cu arcul.

Cea de-a treia zi de festival va include și Cupa Hangariadei, o competiție sportivă de fotbal, organziată în parteneriat cu Direcția Județeana pentru tineret și Sport Iași, Școala ”Ion Simionescu” din Iași și alte cinci unități de învățământ din județ. Elevii se vor întrece pentru un loc pe podium începând cu ora 09:00, într-un sistem de joc jurizat de profesioniști în domeniu, festivitatea de premiere urmând să aibă loc în cursul după amiezii.

Cea de-a doua parte a fiecărei zile va fi dedicată activităților culturale și artistice. Participanții îi vor putea asculta live pe SUBCARPAȚI | ȘUIE PAPARUDE | ARGATU | AFO | FRAȚII GRIME | ZO | POWER PE VINIL | ZEKARJAH |VALI UMBRĂ | K-LU și DJ SAUCE.

Iubitorii de teatru sunt așteptați în hangarul Aeroclubului, unde, pe o scena neconvențională, actorii Octavian Jighirgiu și Oana Miron vor spune povestea lui Rudi și a Soranei în spectacolul “AEROPORT” – de Ștefan Caraman.

El, Rudi, un „artist și amant ratat”, un scriitor de 40 de ani, blazat de prea multele istorii sentimentale cu femei dependente de cinismul său, prizonier al unei căsnicii bazate pe ura politicoasă. Ea, Sorana, o tânără, inteligentă și frumoasă, „o prezență”, cam labilă emoțional, captivă într-o relaţie cu „Pui” – bărbatul ce-i tot promite că-și va lăsa familia pentru ea. E suficient să-i plasezi pe aceeași bancă, din aceeași sală de așteptare, a aceluiași aeroport, pentru ca lucrurile să o ia razna.” (Octavian Jighirgiu)

Dacă în timpul zilei atmosfera va fi întreținută de muzica și atmosfera teraselor, după concerte publicul este invitat la after-party, în compania a nouă DJ ieșeni, câștigători ai competiției DJ Contest organizate de echipa Hangariadei în luna martie în scopul descoperirii și susținerii tinerilor artiști ieșeni aflați la început de drum.

BILETE

Accesul este liber în toate cele trei zile, până la ora 19:00. Începând cu ora 19:00, intrarea se va face pe baza biletului de intrare. Prețul unui abonament pentru toate activitățtile culturale și artistice desfășurate dupa ora 19:00 (concerte, teatru) este de 58 lei. Biletele pot fi achizitionate prin Eventim şi ridicate de la DOMO K21 ( Str. Mitropolit Varlaam, nr. 54 ), Germanos Iaşi 10 ( Şos. Păcurari nr. 121, Zona Ses Bahlui, stand G25b loc Iaşi, Jud IAŞI ) Germanos Iaşi 3 ( Str.Sf.Lazar nr.33 ), Orange shop IAŞI ( Str. Anastasie Panu, nr. 13-15, Iaşi )

Festivalul HANGARIADA este organizat de: MAIDEYI, WeART și Aeroclubul ”Alexandru Matei” Iași, cu sprijinul Aeroclubului Romaniei, al Primariei Iași și al Fundației Iași – Capitală Culturală. Partener radio: RadioZu. Parteneri: Aeroportul Iași, Tarom, Stud Pass, Dechatlon, Artis Design, Yellow Store, Jim Beam, Palas Mall, Iulius Mall, Vorbește. Colaboratori: Syncroline, Toad, Urzeala. Parteneri Media: Iconcert, CultArtes, Iasi4u, Inoras.ro, iqool, Sapteseri, Infomusic, 123iasi, Eragon Vibes, Altiasi.ro, Zile și Nopți, Clubhabiting, Suburban Magazine

INFO

HANGARIADA

Aerodrom “Alexandru Matei” Strada Aviaţiei nr. 2, Iasi, Romania

E-mail: contact@hangariada.ro

Web: www.hangariada.ro

FB: www.facebook.com/Hangariada

Eveniment Facebook

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: