#Haikunoi2016 la Institutul Francez din Iaşi

haikunoi

În cadrul Lunii Francofoniei, Institutul Francez din România organizează cea de-a doua ediţie a picnicului poetic #Haikunoi 2016, care va avea loc simultan în 40 de oraşe din întreaga ţară. Cu această ocazie, Institutul Francez îşi propune să reunească publicul francofon din România, elevi, studenţi, salariaţi, de diferite vârste.

În acest context, Institutul Francez din Iaşi îi invită pe toţi cei interesaţi vineri, 18 martie, între orele 12.00 şi 14.00, să compună haiku-uri, într-o atmosferă agreabilă, în care mai multe activităţi le vor fi propuse participanţilor.

Definit în Enciclopedia Larousse drept „mic poem alcătuit din 17 silabe, în trei versuri (respectiv 5, 7 şi 5 silabe), haiku-ul a fost unul dintre genurile poetice privilegiate ale literaturii japoneze clasice. Bazat pe o extremă concizie la nivelul formei şi folosindu-se uneori de umor pentru a sugera un sentiment şi nu pentru a-l exprima, acesta evocă un peisaj sau o stare de spirit”.

Organizatorii îi încurajează pe cei interesaţi să se înscrie la evenimentul Haikunoi2016 – Picnic Poetic, creat pe reţeaua socială Facebook şi să compună un poem de tip haiku în limba franceză, pe care să îl posteze în ziua concursului pe pagina evenimentului sau pe cea personală de Facebook, adăugând în încheiere hashtag-ul #Haikunoi2016. De asemenea, aceştia pot adăuga o fotografie sau orice element sugestiv care să vină în ajutorul poemului compus.

INFO

Institutul Francez Iasi

Adresa: Bd. Carol I nr. 26, Iasi

Tel.: 0232/ 267 637; 0769/ 056 203

E-mail: equipe.iasi@institutfrancais.ro

Web: www.institutfrancais.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: