Hai pe NET! Ediţia 2013

Fundaţia Educating for an Open Society (EOS) în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) lansează campania de incluziune digitală Hai pe NET!, Ediţia 2013. Evenimentul, organizat la nivel european de Telecentre-Europe, care reprezintă 37 de reţele locale de asociaţii din 27 de ţări din Europa, se derulează în perioada 18-24 martie 2013.

În România campania îşi propune să aducă online peste 10 mii de români, în oricare dintre locaţiile de tip telecentru din ţară, persoane care fie nu au folosit niciodată internetul, fie nu au utilizat servicii online (ex. cumpărături/ plăţi online, cursuri de formare profesională online, participare în comunităţi sociale virtuale etc.).

Temele campaniei din acest an sunt: Creşterea şanselor de angajare a tinerilor; Servicii online pentru cetăţeni şi Îmbătrânire activă/ Învăţare inter-generaţională.

La această campanie Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi participă cu o serie de activităţi pe diferite teme:

 • Joi, 21 martie, 2013, începând cu ora 10,00, la Filiala Biroului Împrumut Carte pentru Copii „Otilia Cazimir” de la Palatul Copiilor se vor desfăşura sesiunile: Îmblânzirea Web-ului. Carte amuzantă pentru întreaga familie – ghid; Protejarea copiilor pe Internet – Ghid pentru părinţi şi Ne jucăm şi învăţăm: Navigarea pe Internet!, iar în acelaşi timp, la sediul bibliotecii din Galeriile „Ştefan cel Mare şi Sfânt”: Dezvoltarea competenţelor TIC, utilizare de e-servicii şi Zilele carierei TIC pentru elevi şi liceeni (specializări şi profesii pe care le pot urma).
 • Vineri, 22 martie 2013, de la ora 10,00 au fost programate următoarele activităţi: Introducere în utilizarea internetului şi dezvoltarea competenţelor digitale pentru seniorii bibliotecii şi Securitatea pe internet şi confidenţialitatea datelor. Activităţile vor avea loc la Centrul Multicultural pentru vârsta a treia, Filiala „M. Sadoveanu”, cât şi la sediul bibliotecii.

La nivel european campania este susţinută de către Alianţa Get on line Week – un grup format din Accenture, Lyberty Global şi Microsoft, iar în România de către centre comunitare, biblioteci, ONG-uri, instituţii de învăţământ, alte instituţii şi organizaţii implicate în procesul alfabetizării digitale.

Participă şi tu la campania Hai pe NET! 2013. Accesează site-ul http://counter.getonlineweek.eu/, selectează ţara ta, completează chestionarul şi acordă un vot pentru România. Contorul digital al campaniei europene este http://counter.getonlineweek.eu/home/map.

CONCURS HAI PE NET!

În cadrul campaniei Hai pe net!, editia 2013 caștigatorii vor fi premiati de catre Fundatia EOS în parteneriat cu UPC Romania, pe urmatoarele 3 categorii: Categoria cel mai bun video; Categoria cea mai buna poveste de succes; Categoria cea mai sugestiva fotografie.

În cadrul fiecarei categorii se vor oferi 3 premii:

Categoria cel mai bun video:

 • Premiul I – cel mai bun video va fi premiat cu suma de 1500 de LEI
 • Premiul II – TASTATURa WIRELESS ȘI CAMERa VIDEO
 • Premiul III – MP3 player cu USB

Categoria cea mai relevanta poveste de succes

 • Premiul I – cea mai buna poveste de succes va fi premiata cu suma de 1000 de LEI
 • Premiul II – TASTATURa WIRELESS ȘI CAMERa VIDEO
 • Premiul III – MP3 player cu USB

Categoria cea mai sugestiva fotografie:

 • Premiul I – cea mai sugestiva fotografie va fi premiata cu suma de 500 de LEI
 • Premiul II – TASTATURa WIRELESS ȘI CAMERa VIDEO
 • Premiul III – MP3 player cu USB

Pentru detalii despre concurs CLICK AICI

INFO

www.bjiasi.ro

www.eos.ro

www.anbpr.org.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: