“Hai la teatru!”, pentru a XII-a oară

Festivalul de teatru școlar “Hai la teatru!”, organizat de Teatrul Luceafărul din Iași, a ajuns în 2018 la cea de-a XII-a ediție. Una dintre primele manifestări de gen din România, care a făcut pionierat, Festivalul a contribuit de-a lungul anilor la dezvoltarea unui tip de activitate extrem de utilă pe mai multe paliere.

Teatrul școlar stimulează dezvoltarea abilităților de exprimare publică și de socializare, îi ajută pe elevi să se cunoască mai bine, să se dezvolte ca personalități în formare, să privească teatrul din interior, cu frumusețile și dificultățile lui, să își petreacă timpul liber împreună cu colegii, în real, și să joace live pe o scenă, în lumina puternică a reflectoarelor. Indiferent ce profesiune vor îmbrățișa ei la maturitate, acest exercițiu scenic le va fi de mare utilitate, în special în privința relaționării cu alte persoane, a comunicării.

Ediția curentă este programată marți, 20 martie, Ziua Mondială a Marionetei, și 21 martie, Ziua Internațională a Teatrului pentru copii și tineret, sărbători din calendarul UNESCO, care preced Ziua Mondială a Teatrului, 27 martie. 53 de trupe din județul Iași și una, hors concours, din Focșani, vor evolua pe cele două scene ale Luceafărului, în trei secțiuni distincte, pe categorii de vârste (clasele I-IV, V-VIII și IX-XII). 727 de elevi artiști îndrumați de 80 de coordonatori își vor încânta colegii și juriile de specialitate într-o competiție la finalul căreia toată lumea va fi câștigătoare într-un fel sau altul.

Participanții vor primi cărți, jucării, rechizite, grație efortului organizatorilor și Asociației Club Rotary Iași 2000. Trupele provin din toate colțurile județului: Iași, Românești, Victoria, Mogoșești, Țibănești, Tg. Frumos, Dobrovăț, Valea Lupului, Prisăcani, Pașcani, Belcești, Fântânele, Costuleni, Covasna.

Deschiderea oficială va fi marți, ora 12,45, cu spectacolul ED, al trupei Lotus, de la Colegiul Național din Iași, iar festivitatea de premiere va fi joi, ora 13:00, sala mică.

O noutate a acestei ediții sunt atelierele de teatru coordonate de actorul George Cocoș (Teatrul Luceafărul), cu liceeni din trupele participante. Intitulate SuperActor Teen Training, atelierele se axează pe actorie, improvizație, rostire scenică.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: