Gusta Slow, Roadele verii

Asociatia Mai Bine pregateste o noua editie Gusta Slow, colorata in rosu de cirese, parfumuri de capsuni, pepene verde si in arome de preparate usoare, de vara. In prag de luna cuptor va asteptam in gradina din spatele Institutului Francez din Iasi, de la ora sase seara, sa gustam din roadele verii pe indelete si sa ne bucuram impreuna de bucatele pregatite de voluntarii si de simpatizantii asociatiei – preparate ovo-lacto-vegetariene, vegane si ne straduim nitel sa punem in cos si preparate raw.

Numarul participantilor este limitat la 50 de persoane si intrarea se realizeaza pe baza de invitatie. Scrieti-ne pe contact@maibine.eu cateva cuvinte despre conceptia voastra de hrana buna si, in urma unei selectii, veti primi o invitatie. Mesajele trimise trebuie sa fie cat mai scurte si sugestive, astfel incat sa le putem folosi ulterior la personalizarea unor farfurii pentru editia Gusta Slow (Roadele Toamnei) care va avea loc in luna septembrie.

Daca va vor fi placut bucatele si veti fi apreciat efortul nostru de a gati cu grija preparate fara carne, cu produse locale, de sezon si naturale, si daca doriti sa sprijiniti initiativele noastre similare pe viitor, inainte de un gand bun de plecare, primim cu recunostinta o donatie din partea dumneavoastra.

Acelora dintre voi carora le place sa gateasca cu drag pentru oamenii din jur avem o veste! La aceasta editie Gusta Slow puteti participa in calitate de voluntar-bucatar. Scrieti-ne la adresa contact@maibine.eu ideea voastra de meniu si noi va vom contacta. Nu uitati, preparatele trebuie sa nu contina carne si sa fie realizate cu produse locale si de sezon. Costurile pentru realizarea bucatelor vor fi suportate in totalitate de noi!

La acest eveniment ne sunt alaturi cei de la Fructe Naive pentru a ne indulci cu sucuri bune si naturale, prietenii de la Acaju care ne ajuta din nou cu organizarea si Restaurantul Sante, care ne sprijina cu bunatati delicioase si sanatoase.

Slow food este o miscare internationala initiata in 1986, care lupta pentru pastrarea bucatariei traditionale si regionale, incurajand cultivarea caracteristica ecosistemului local. Miscarea promoveaza consumul de alimente locale si traditionale, ocroteste principiile comertului echitabil, incurajeaza fermierii si micii producatori, dar are ca scop si educarea cetatenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.

INFO

www.maibine.eu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Atelier de prins curaj @Bojdeuca lui Creanga

Intalnire cu un berar nomad @Beer Zone

Social Practice by Magnitude

Pacala si Tandala va asteapta la Bojdeuca lui Creanga

Scrie un comentariu: