Gusta Slow – Gustari de primavara Slow Food, film si dezbatere pentru a marca Ziua Pamantului

Pe 24 aprilie Slow Food Iasi sărbătoreste Ziua Pământului printr-un eveniment Gustă Slow care va avea loc la CUIB. Evenimentul va consta într-o degustare de produse pregătite în stil Slow Food, o vizionare a filmului Food Matters urmată de o dezbatere pe marginea filmului.

Pentru degustare, voluntarii de la Slow Food Iasi vor pregăti retete savuroase din ingrediente locale, de sezon si ovo-lacto-vegetariene. Ei vor aminti participantilor că mâncarea sănătoasă chiar are gust si încă unul delicios si cât de valoroasă si la îndemână este bucătăria traditională si o alimentatie responsabilă.

PROGRAM SI ACCES

  • 17.30 – Bufet Gustă Slow local si de sezon
  • 19.00 – Proiectie film – Food Matters – 2008
  • 20.30 – Discutii/Dezbatere – pe marginea filmului

Accesul se face pe bază de bilet, iar pretul este de 20 Lei. Biletele se pot cumpăra de la CUIB. Există o limită de locuri de 50 de persoane.

Ziua Pământului, sărbătorită anual pe 22 Aprilie în întreaga lume, este un eveniment prin care se manifestă sprijinul pentru protejarea mediului. Sărbătorirea Zilei Pământului a început în 1970, iar în prezent este marcată în 192 de tări.
Slow Food este o mişcare internaţională iniţiată în 1986, care luptă pentru păstrarea bucătăriei tradiţionale şi regionale, încurajând cultivarea caracteristică ecosistemului local. Mişcarea ocroteşte principiile comerţului echitabil, încurajează fermierii şi micii producători, dar are ca scop şi educarea cetaţenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.

În Iasi, Slow Food Convivium s-a format la începutul lui 2013, la initiativa Asociatiei Mai Bine. Aceasta este o filială locală, oficială si recunoscută de Organizatia Slow Food International.

INFO

Slow Food Convivium

slowfoodiasi.ro

CUIB – Centrul Urban de Initiative Bune

Str. Gavriil Musicescu nr. 14

www.facebook.com/laCUIB

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: