Gusta Slow – Bufet Local si de Sezon

Sunteti invitati la un bufet diversificat, bazat numai pe ingrediente locale si de sezon. Salate si deserturi proaspete si delicioase vor putea fi gustate pe terasa la Acaju, duminica 4 iulie, de la ora 17.00.

Despre meniu:
Legume fragede-de iulie, culese din gradinile taranilor din jurul Iasului, branzeturi specifice perioadei, ecologice care poarta aroma pasunilor proaspete de pe colinele verzi, fructele zemoase si pline de savoare din gradina bunicilor… Toate acestea le veti gasi sub forma unor feluri apetisante de mancare gustoasa, naturala si nutritiva.

Antreuri, feluri principale si salate intr-un ospat unic, de sezon asortat cu ulei de floarea-soarelui presat la rece, otet din vin rosu, sare romaneasca, mujdei moldovenesc, paine coapta-n casa si turte la ceaun.

Pentru calmarea simturilor in urma acestui rasfat culinar va propunem cateva deserturi speciale, usoare, racoritoare si neaparat naturale.

Prin acest eveniment, Asociatia Mai Bine doreste sa sustina ideea de Slow Food.

Slow food este o miscare internationala initiata in 1986, care lupta pentru pastrarea bucatariei traditionale si regionale, incurajand cultivarea caracteristica ecosistemului local. Miscarea promoveaza consumul de alimente locale si traditionale, ocroteste principiile comertului echitabil, incurajeaza fermierii si micii producatori, dar are ca scop si educarea cetatenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Razz Matazz live în Rocknrolla

Simply Joe LIVE @Tribeca Pub & Charcoal Grill

Blues & Jazz Night la Oxford Pub

Hopes for little angels @Cafeneaua Piata Unirii

Scrie un comentariu: