Grupul URB acorda cinci burse private unor masteranzi ai Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi”din Iasi

Fabrica de Rulmenti Barlad, membra a Grupului  URB, acorda cinci burse private unor studenti masteranzi ai Facultatii de Constructii de Masini si Management Industrial din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi, continuand astfel traditia in sprijinirea cercetarii si educatiei academice, ca o conditie esentiala pentru progres.

Sursa foto: bdbnews.ro

Conform contractului de acordare a burselor private ce va fi semnat de reprezentanti ai URB, ai Facultatii de Constructii de Maşini şi Management Industrial şi de catre studentul beneficiar, cei cinci masteranzi vor beneficia de o bursa lunara, timp de doi ani. Programul include şi opt saptamani de documentare directa in fabrica. La finalul contractului de acordare a bursei private şi dupa sustinerea examenului de disertatie, inginerii vor fi angajati in cadrul departamentelor din URB, conform pregatirii universitare, pentru o perioada de minimum doi ani.

Ideea acordarii acestor burse ii apartine domnului Mustafa Tunca Dingiloglu, CEO-ul Grupului URB, care considera ca tanara generatie trebuie sa fie sprijinita pentru a atinge excelenta profesionala.

Sunt incantat sa anunt acest parteneriat valoros cu Facultatea de Constructii Maşini şi Management Industrial, care face parte dintr-o institutie academica de top, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi. Ne dorim ca in urma acestei colaborari ambele parti sa aiba de castigat, in sensul ca studentii vor avea sansa sa lucreze si sa beneficieze de expertiza specialistilor URB intr-una din cele mai moderne unitati de productie a rulmentilor, in timp ce fabrica noastra se va bucura de prezenta unor ingineri tineri si talentati, instruiti conform standardelor si nevoilor noastre. Un suflu tanar este intotdeauna binevenit”, spune domnul Mustafa Tunca Dingiloglu, CEO-ul Grupului URB.

Aceasta nu este prima noastra colaborare cu Rulmenti Barlad, unul dintre cei mai mari agenti economici din regiune. Sprijinul URB este esential pentru masteranzii nostri care vor avea sansa sa aplice cunostintele acumulate in facultate intr-o fabrica de top in domeniul ingineriei industriale precum Rulmenti Barlad. In plus, tinerii vor avea marea şansa de a deveni membri ai echipei URB.  Ne dorim ca in viitor sa continuam sa dezvoltam noi proiecte nobile impreuna cu URB, care sa asigure un transfer reciproc de valoare”, spune Prof. Dr. Ing. Gheorghe Nagit, Decanul Facultatii de Constructii de Masini si Management Industrial.

O echipa formata din profesionisti ai fabricii si ai universitatii va monitoriza studentii pe parcursul intregului proces. Bursierii se vor confrunta in detaliu cu aspecte de baza ale industriei rulmentilor cum ar fi: optimizarea proiectarii rulmentilor sferici prin analiza mecanica, termica şi de vibratie, utilizand ANSYS; optimizarea proiectarii rulmentilor cilindrici prin analiza mecanica, termica şi de vibratie, utilizand ANSYS; optimizarea tehnologiei de asamblare a rulmentilor pentru creşterea gradului de imperechere a componentelor; optimizarea tehnologiei de prelucrare din teava a inelelor prin operatii de strunjire; optimizarea tehnologiei de prelucrare a inelelor cu pereti subtiri prin operatii de rectificare/ strunjire dura.

Compania Rulmenti Barlad, membra a Grupului URB, este unul dintre principalii agenti economici din estul Romaniei. Grupul detine de asemenea, fabrici de rulmenti in Ungaria si Turcia si are peste 2000 de angajati la nivel global. De la preluarea Rulmenti Barlad, in 2000, grupul a investit peste 125 milioane de dolari. In 2013, cifra de afaceri a companiei a fost de peste 50 de milioane de dolari.

INFO

www.urb.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: