Grigore Leșe la Iași: “Praguri – hori și zicăli din ritualul de nuntă”

grigore-lese-la-iasi

Duminica, 13 noiembrie 2016, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților din Iași va avea loc evenimentul artistic „Praguri – hori și zicăli din ritualul de nuntă”, cu participarea lui Grigore Leșe, a Tarafului din Sângeorz Băi și a horitoarelor Lenuța Purja și Zamfira Mureșan.

Concertul este organizat de către Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor în parteneriat cu Asociația Familia Tradițională, în cadrul ediției a VI-a a Zilelor Pro Vita Iași – A fi sau a nu fi căsătorit? O întrebare a omului. (9 – 13 noiembrie).

Evenimentul își propune, pe de o parte, să promoveze valori autentice, tradiționale românești, iar pe de altă parte, să sprijine în mod concret pe cei aflați în nevoie. În acest sens, sumele strânse din vânzarea biletelor vor fi folosite pentru bursele de studiu Mitropolitul Iosif Naniescu, prin care sunt ajutați lunar 20 de copii aflați în risc de abandon școlar, din județele Iași, Botoșani și Neamț.

Acest eveniment artistic, aflat la a doua ediție, propune ieșenilor o scufundare în lumea tradiționalului pentru a scoate la suprafață frumoasele ritualuri și obiceiuri legate de momentul căsătoriei. Fiecare artist prezent în cadrul evenimentului va aduce nota sa personală, precum și specificul zonei din care provine astfel încât să ofere spectatorilor o imagine completă a sufletului românesc.

Pentru mai multe informații legate de evenimentul artistic „Praguri – hori și zicăli din ritualul de nuntă”, puteți accesa site-ul:www.provitaiasi.ro.

BILETE

Biletul costă 50 de lei și poate fi achiziționat de la Librăria Doxologia (Bld. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr.14, Iași), Agenția de Spectacole a Casei de Cultură a Studenților Iași  sau sunând la unul din următoarele numere de telefon: 0756 333 890, 0746 936 969 sau  0753 427 358.

Programul complet al Zilelor Pro Vita Iași, ediția a VI-a este disponibil AICI

INFO

Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor

www.provitaiasi.ro

www.facebook.com/ProVitaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: