Grigore Constantinescu, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi

grigore honoris

Miercuri, 21 octombrie 2015, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi va acorda înalta distincţie de Doctor Honoris Causa domnului Profesor Doctor Grigore Constantinescu, muzicolog, critic muzical, profesor universitar și promotor de evenimente muzicale naționale.

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, integrată în manifestările festive organizate de Universitatea de Arte „George Enescu” cu ocazia împlinirii a 155 de ani de la înființare, se va desfăşura la sediul Rectoratului Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, Casa Balş, strada Cuza Vodă 29, în sala Eduard Caudella, începând cu ora 11:00. În cadrul Ceremoniei, prof. univ. dr. Laura Vasiliu, Decanul Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice va prezenta Laudatio.

La finalul Ceremoniei amintite va avea loc lansarea volumului  “Instaurarea învăţământului artistic modern la Iaşi-155 de ani”, coordonatori Cristian Ungureanu şi Maria Bilaşevschi.  Această apariţie editorială scoate la lumină o serie de decrete esenţiale pentru înţelegerea fundamentării învăţământului artistic modern la Iaşi, transcrise în paralel orginalului pentru a putea fi lecturate de către publicul larg.

În paralel lansării volumului-document, vă invităm la vernisajul prilejuit de acest eveniment, în galeria “Universitas”, pentru a admira copiile la scară mare a documentelor extrase din sertarele Arhivei Naţionale, filiala Iaşi, care fac subiectul cercetării. Expoziţia este rezultatul colaborării dintre Cristian Ungureanu şi Ciprian Pricop, masterand în anul II al specializării Foto-Video de la UAGE Iaşi.

În aceeași zi, începând cu ora 18:00, va avea loc lansarea volumelor „Patru secole de operă. Istorie și stiluri, personalități creatoare, capodopere, repertorii”, Editura Operei Naționale București, 2014 și „Emilia Petrescu. Regina cântului vocal concertant”, Editura Muzicală, 2014 de Grigore Constantinescu. Momentul cultural va fi urmat de un Recital de Canto intitulat Splendorile Operei, susținut de studenți și profesori. Coordonator prof. asociat dr. Vasilica Stoiciu-Frunză.

 

Evenimentul este dedicat celebrării a 155 de ani de învăţămant artistic superior la Iaşi, fiind organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi, Arhivele Nationale Iaşi, Asociaţia Absolvenţilor UAGE Iaşi şi Editura Artis.

INFO

Universitatea de Arte „George Enescu”

Str. Cuza Voda nr.29, Iasi

Tel/fax: +4 0232 276020

www.arteiasi.ro

www.facebook.com/arteiasi

PE ACEEASI TEMA:

Spații în aparență: Sari Palosaari la Borderline Art Space

Expoziția „Underground Iași – Istorii redescoperite”

Expozitia “Identitati iesene” 2020

Expoziția „Eteria și Principatele Române. Bicentenar”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Mărțișoare Folclorice | CCS Iasi

Wicked Blues | Chez Les Amis

Roaring 20’s- Andrew Bidi

Flori, fete și delicatese | Restaurant Liria

Scrie un comentariu: