”Gravitatie” in trei la Libraria Carturesti Palas

Gravitatie_in_trei

Editura Trei vă invită la un dialog între Svetlana Cârstean, Dan Lungu şi Bogdan Creţu, miercuri 16 martie, ora 18.00, la Librăria Cărtureşti Palas, din Iaşi.

Tema discuţiei este poezia românească contemporană şi are loc la câteva luni de la apariţia volumului Gravitaţie, scris de Svetlana Cârstean. Această carte a fost publicată la şapte ani de la volumul de debut individual – Floarea de menghină (2008), republicat de Editura Trei în 2015.

De asemenea, dialogul dintre cei trei oameni de cultură prefaţează turneul de lansare în Suedia a volumului Trado, o carte scrisă de Svetlana Cârstean împreună cu poeta suedeză Athena Farrokhzad şi, totodată, o colaborare între editurile Albert Bonnier şi Ramus. Trado face parte dintr-un proiect editorial deosebit, care conţine trei cărţi: Gravitaţie în limba suedeză, un volum scris de Athena Farrokhzad şi eseul comun al celor două poete – Trado – un proiect despre traducere, moştenire, trădare, prietenie.

Svetlana Cârstean (născută în 1969, la Botoşani) a absolvit Facultatea de Litere şi masterul de teoria literaturii din cadrul Universităţii Bucureşti. Membru cofondator al cenaclului Central, Svetlana Cârstean a debutat în volumul colectiv Tablou de familie (Editura Leka-Brâncuş, 1995), alături de Cezar Paul-Bădescu, T.O. Bobe, Mihai Ignat, Răzvan Rădulescu şi Sorin Gherguţ.

Volumul Floarea de menghină a fost recompensat cu Premiul pentru Debut în Poezie al Uniunii Scriitorilor pe 2008, Premiul pentru Debut al revistei România literară, Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu“ Opera Prima şi Premiul Radio România Cultural pentru Poezie. Poemele sale, traduse în germană, engleză, franceză, italiană, catalană, suedeză şi cehă, pot fi citite pe lyrikline.org, una dintre cele mai prestigioase platforme europene de poezie, creată de Literaturwerkstatt Berlin. Floarea de menghină a fost publicată în Suedia, în traducerea Athenei Farrokhzad, sub titlul Skruvstädsblomman (Editura Rámus, 2013).

Joi, 17 martie,Svetlana Cârstean se va întâlni cu studenţii Facultăţii de Litere din Iaşi.

INFO

Libraria Carturesti

Palas Mall, Iasi

www.facebook.com/Carturesti.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: