Gradina Sociala Sadoveanu cauta voluntari

Muzeul „Mihail Sadoveanu” al Muzeului Național al Literaturii Române Iași, Univ. de Științe Agricole și Medicină Veterinară și Asociația Mai Bine s-au reunit pentru a reamenaja și pentru a oferi continuitate Grădinii Sociale Sadoveanu.

Prin această inițiativă se urmărește crearea unui spațiu alternativ de petrecere a timpului liber și desfășurare de activități socio-culturale pentru comunitatea ieșeană.

În perioada 19 aprilie – 3 mai, este lansat un apel de înscriere pentru voluntari dispuși să se murdărească pe mâini, cât și pentru un coordonator de voluntari cu experiență în horticultură, cu scopul de a revigora spațiul din incinta grădinii Casei Memoriale ”M. Sadoveanu”. Dacă ești interesat să te implici, atunci completează acest formular până pe 3 mai: bit.ly/2p2zfzW

Coordonatorul de voluntari va primi sprijin din partea unei echipe formate din membri ai celor 3 entități organizatoare pentru a asigura mentenanța grădinii și pentru a facilita organizarea de diferite activități educative, culturale și sociale pentru membrii comunității ieșene, în funcție de interesele celor implicați și a cetățenilor dornici să își petreacă timpul liber în natură.

Persoanele implicate în îngrijirea spațiului și organizarea de evenimente vor primi contracte și certificate de voluntariat, fie de la Muzeul Național al Literaturii Române Iași, fie de la Asociația Mai Bine, iar studenții de la Facultatea de Agricultură din cadrul USAMV vor avea posibilitatea de a-și echivala stagiul de practică, în funcție de numărul de orele lucrate în grădină.

O scurtă istorie în imagini a proiectului poate fi găsită AICI, în care pot fi observate etape din transformarea spațiului din incinta grădinii Muzeului Sadoveanu, precum și o parte din oamenii care au contribuit la acest demers.

Primele activități de la Grădina Socială Sadoveanu au fost realizate prin inițiativa „Cultivăm orașul” a Asociației Mai Bine, un proiect care a fost implementat în perioada septembrie – noiembrie 2014 cu sprijinul financiar al Fundației Comunitare Iași, prin Fondul Turnul Nostru, și HEG România.

 

Parteneriatul realizat cu Muzeul „M. Sadoveanu”, cu sprijin din partea Muzeului Național al Literaturii Române Iași, a continuat și s-a concretizat prin organizarea a numeroase alte activități de amenajare a spațiului, cât și a unor evenimente deschise comunității ieșene. O parte din acestea au fost incluse într-un alt proiect implementat de Asociația Mai Bine în perioada iunie 2013 – mai 2015, „Instrumente educative și participative pentru dezvoltare durabilă”, care a fost finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană Extinsă.

INFO

Asociatia Mai Bine

www.maibine.org

www.facebook.com/mai.bine

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: