Google Chrome pentru Android (BETA)

A  fost lansata varianta beta pentru browser-ul Google Chrome pentru Android. Deocamdata ruleaza numai pe versiunile Android 4.x Ice Cream Sandwich pentru tablete si smartphone si poate fi descarcat din Android Market doar pentru anumite tari – Romania nu e in primul val. In zilele ce urmeaza o sa poata fi descarcat/instalat si din Romania.

Chrome pentru Android - beta

Browserul Chrome pentru Android (Beta) va fi disponibil pentru download si in Romania, in urmatoarele zile

Iata citeva adintre lucrurile pe care stie sa le faca(conform chip.ro) :

Prin conectarea la contul G-mail se pot face sincronizarile cu celelalte versiuni Chrome pe care le folositi (Windows, Linux, Mac OS X) vizavi de bookmark-uri, parole etc. Un lucru foarte bun.

Stie sa lucreze cu tab-uri, in teorie un numar nelimitat. Am deschis cinci tab-uri si pe Transformer Prime nu am sesizat diminuare de performanta.

Are posibilitatea de navigare incognito pentru cei ce s-au deprins sa foloseasca acest mod de browsing.

O chestie interesanta este posibilitatea de accesare a tab-urilor de pe alte aparate ce au Chrome instalat (bineinteles conectate si ele la contul de G-mail). Dati click pe optiunea de Other Devices si vedeti ce ferestre aveti deschise acolo.

Ca si pe versiunea de desktop,  exista optiunea de sugerare a link-urilor pe masura ce incepeti sa tastati – confera o viteza superioara de introducere a textului.

Motorul de cautare implicit e Google, dar poate fi schimbat.

Exista o functie de Bandwidth management –  prin care se tine cont de tipul de retea folosit pentru browsing si ca urmare descarcarea paginilor se face ca atare.

Alte elemente pe care le mai puteti gasi in Chrome for Android sunt: Remote Debugging, Accelerare GPU, Transformare 3D, Full screen API etc.

Pentru a vedea testele de performanta si compatibilitate HTML 5 CLICK AICI

http://www.youtube.com/watch?v=lVjw7n_U37A

Deocamdata nu se poate descarca din Android Market in Romania. Noroc ca sunt deja persoane care au extras apk-ul si l-au facut public. Daca va intereseaza sa testati aveti mai jos link-urile:

Din Android Market: market.android.com

De pe forumul XDA: forum.xda-developers.com

Sursa: CHIP.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , , ,

Scrie un comentariu: