Giselle – transmisiune live de la Palais Garnier | Cinema Ateneu

Pentru al doilea an consecutiv, spectacolele de operă și balet de la Opera Națională din Paris vor fi difuzate, în premieră, la Cinema Ateneu. Joi, 6 februarie 2020, de la ora 20.00, spectatorii sunt invitați la spectacolul de balet „Giselle”, transmis în direct de la Palatul Garnier.

Giselle – Transmisiune live de la Palais Garnier

Balet în doua acte (1841). Libretul de: Théophile Gautier și Jules‑Henri Vernoy de Saint‑Georges. Muzica de: Adolphe Adam. Coregrafie: Jean Coralli, Jules Perrot. Adaptat de: Patrice Bart, Eugène Polyakov. Decor: Alexandre Benois. Costume: Alexandre Benois. Regia muzicală: Koen Kessels. Prezentat de: Aurélie Dupont (Paris Opera’s Director of Dance)

Libretul spectacolului „Giselle” este scris de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges şi Theophile Gautier, după un poem semnat de Heinrich Heine.  Muzica este compusă de Adolphe Adam şi coregrafia originală îi aparține lui Jean Coralli şi lui Jules Perrot. Baletul Giselle a fost prezentat pentru prima dată în 1841 de Teatrul de Balet al Academiei Regale de Muzică din Paris.

Baletul spune povestea unei ţărănci pe nume Giselle a cărei fantomă, după moartea-i prematură, îl protejează pe iubitul său Albert de răzbunarea spiritelor. Acţiunea este plasată în zona Rinului, în Evul Mediu, în timpul culesului viţei-de-vie. Dansul devine limbajul sufletului, iar prezența eterică a balerinei pare să sfideze gravitația.

Opera Națională din Paris, cu o vechime de peste 350 de ani, este una dintre cele mai spectaculoase opere din lume. Cele două săli din Palais Garnier (2.105 locuri) şi Opera Bastille (2.745 locuri) găzduiesc opere clasice și moderne și spectacole de balet.

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 40 lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul cinemaiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului National din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: cinemaiasi.ro

FB: www.facebook.com/Cinema.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: