„Giselle”, balet romantic în două acte

 

Opera Natională Română Iasi vă invită la spectacolul ”Giselle”, balet romantic în două acte, muzica de Adolphe Adam, libretul de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges si Théophile Gautier.

  • marți, 8 februarie 2022, de la ora 18:30 – Sala Mare a Teatrului National Iasi

 Coregrafie clasica rusa.

Vechimea spectacolului nu influentează impactul asupra spectatorului de astăzi.  Giselle este un titlu care se va mentine multe decenii de acum  înainte în repertoriul institutiei si din care fiecare generatie are de învătat ceva nou.Mihail M. Motovilov

“Adolphe Adam este un muzician prin excelentă dansant, ca dovadă numărul mare de balete pe care le-a compus, în total 14, cel mai bun rămânând Giselle. Contemporan cu Donizetti, el compune pentru public, pentru director, pentru prima donna, nu pentru el însusi, nu ca un geniu care crează numai pentru că simte nevoia de a crea. Muzica pentru Adam este o profesiune nu o credintă. Muzica baletului Giselle este în întregime originală, lucru rar pentru epoca sa, cînd toti compozitorii de balete se inspirau din Haydn si Mozart.” (George Dorosenco, scenograf, din programul de sală al stagiunii 1867 – 1868, Opera de Stat Iasi)

Interpretează baletul și orchestra Operei Naționale Române Iași, sub conducerea muzicală a maestrului Bogdan Chiroșcă. Asistenți coregraf: Dorina Cotorobai și Sergiu Cotorobai.

Distribuție: Giselle – Viviana Olaru; Albert – Vlad Mărculescu; Myrtha – Mariya Buzincu-Lozanova; Hans – Cătălin Ailiesei; Pas de deux peasant – Honoka Nishimura (debut), Mălin Galan (debut); Mona, Zulma – Monica Ailiesei, Vittoria Silluzio (debut); Prietenele act I –Maria Elisabeta Cotorobai, Rumi Nishiguchi, Eva Visconti, Anca Andronache, Vittoria Silluzio, Georgiana Dimitrescu.; Wilfried – Bogdan Tuluc; Ducele – Elvis Gache (debut); Bertha – Roua Spătărescu; Batilde – Monica Ailiesei.

BILETE

Biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Operei (tel. 0332.888.448 – foaier / program: luni – vineri intre 10.00-17.00, sâmbătă 10.00–13.00  ), cât și online pe site-ul O.N.R.I.(www.operaiasi.ro/#bilete).

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;

INFO

Opera Nationala Romana Iasi

Strada Agatha Barsescu nr. 18, Iasi

Telefon: +40-(0)232 211 144.

Web: operaiasi.ro

Facebook: www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

You Tube: www.youtube.com/OperaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “„Giselle”, balet romantic în două acte”

  1. Rață Octavian says:

    Premiera spectacolului Giselle a avut loc în data de 28 iunie 1841 la Theatre de l’Academie Royal de Musique din Paris iar în Iași premiera a avut loc în data de 18 noiembrie 1967.

Scrie un comentariu: