„Giselle”, balet romantic în două acte

Opera Natională Română Iasi vă invită la spectacolul ”Giselle”, balet romantic în două acte, muzica de Adolphe Adam, libretul de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges si Théophile Gautier.

  • duminica, 13 octombrie 2019, ora 18.30 – Sala Mare a Teatrului National Iasi

 Coregrafie clasica rusa.

Vechimea spectacolului nu influentează impactul asupra spectatorului de astăzi.  Giselle este un titlu care se va mentine multe decenii de acum  înainte în repertoriul institutiei si din care fiecare generatie are de învătat ceva nou.Mihail M. Motovilov

“Adolphe Adam este un muzician prin excelentă dansant, ca dovadă numărul mare de balete pe care le-a compus, în total 14, cel mai bun rămânând Giselle. Contemporan cu Donizetti, el compune pentru public, pentru director, pentru prima donna, nu pentru el însusi, nu ca un geniu care crează numai pentru că simte nevoia de a crea. Muzica pentru Adam este o profesiune nu o credintă. Muzica baletului Giselle este în întregime originală, lucru rar pentru epoca sa, cînd toti compozitorii de balete se inspirau din Haydn si Mozart.” (George Dorosenco, scenograf, din programul de sală al stagiunii 1867 – 1868, Opera de Stat Iasi)

Interpretează baletul și orchestra Operei Naționale Române Iași, sub conducerea muzicală a maestrului Ciprian Teodorascu. Asistenți coregraf: Dorina Cotorobai și Sergiu Cotorobai.

Distribuție: Giselle – Viviana Olaru, Albert – Ovidiu Matei Iancu – invitat, Hans – Elvis Gache, Wilfried – Alexandru Sebeși, Mama – Gabriela Costăchioaia, Bathilde – Monica Ailiesei, Contele – Sergiu Cotorbai, Myrtha – Chisako Ota – debut, Mona – Honoka Nishimura, Zulma – Saki Kagawa, Pas de deux – Mariya Lozanova – Yudai Colaianni – debut

BILETE

Biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Operei (tel. 0332.888.448 – foaier / program: luni – vineri intre 10.00-17.00, sâmbătă 10.00–13.00  ), cât și online pe site-ul O.N.R.I.(www.operaiasi.ro/#bilete).

Este strict interzis accesul in sala copiilor sub 7 ani.

INFO

Opera Nationala Romana Iasi

Strada Agatha Barsescu nr. 18, Iasi

Telefon: +40-(0)232 211 144.

Web: operaiasi.ro

Facebook: www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

You Tube: www.youtube.com/OperaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Caravana ŠKODA la ERA Shopping Park

Noi provocări pentru Patricia Pop, prima femeie care traversează România cu tractorul

Scriu în culori – „Fă o copertă nouă cărții preferate!”

Expoziția „Chipuri și cămeși”

1 comentariu la “„Giselle”, balet romantic în două acte”

  1. Rață Octavian says:

    Premiera spectacolului Giselle a avut loc în data de 28 iunie 1841 la Theatre de l’Academie Royal de Musique din Paris iar în Iași premiera a avut loc în data de 18 noiembrie 1967.

Scrie un comentariu: