Ghost Gathering Chapter II, 12-13 iulie

ghost ghatering

Dupa ce anul trecut s-a scris primul capitol din istoria Ghost, povestea merge mai departe, cu editia din 2013. Ghost Gathering Chapter II – The Call For Spirits va avea loc pe 12 si 13 iulie.

Evenimentul isi pastreaza misiunea de a lasa exprimarea artistica si natura sa se contopeasca, oferind publicului alternativa unui week-end experimental imbogatit de o varietate de genuri muzicale, la poalele muntilor. Locatia ramane aceeasi, terenul de biathlon de la baza cetatii Rasnov urmand sa gazduiasca Ghost Gathering.

Reuniunea este organizata de Asociatia OST Cultural Events si Cavalleria Events. Mihnea Cristian Badea, organizator, declara: “Cu Ghost Gathering ne propunem sa facem inca un pas, pe directia pe care am definit-o vara aceasta, dar pe care s-a pornit inca din 2010, cu prima editie OST Mountain Fest. Ghost Gathering este mai mult decat un eveniment muzical: este, de fapt, un concept in jurul caruia se contureaza, inca de la prima editie, o comunitate de prieteni ce impartasesc valori spirituale comune si sunt animati nu doar de aprecierea pentru diversitatea muzicala ci si de dragostea pentru natura si pentru petrecerea timpului in mijlocul ei.”

LINE-UP

Prima trupa confirmata este Chaostar din Grecia, care va oferi un show exclusiv.

Un proiect esential pentru scena Neoclassic Darkwave, Chaostar are patru albume in palmares in peste 10 ani de existenta si este organizat in forma unui ansamblu vocal-instrumental gotic intepretand cu mare succes impresionante oratorii contemporane. Chitaristul Septicflesh, Christos Antoniou, un artist desavarsit in scolile de muzicadin Anglia, a construit si a dezvoltat Chaostar, initiativa pornita in urma succesului Septicflesh -„The Eldest Cosmonaut” din 1998; un moment definitoriu pentru muzica clasica prezenta in contextul Metal.

chaostar

Ansamblul Chaostar propune un amestec rafinat de muzica clasica si experimentala, la polul opus de Septicflesh, chiar daca in componenta proiectului se regasesc artisti membrii in ambele proiecte. In prezent, artistii lucreaza la inregistrarea unui nou material anuntand prezenta pe urmatorul material a vedetelor Evil D. si Fernando Ribeiro.

Chemarea Spiritelor la Rasnov comunica trei aparitii magice pe afisul festivalului: Irfan, comoara world-music a Bulgariei, Eye of Solitude, surpriza doom/death-ului nascut la Londra si Kistvaen, noua senzatie a black metalului Bucurestean, completeaza line-up-ul Ghost Gathering 2013.

Irfan transmite o invitatie pentru o calatorie mistica in timp si in afara timpului, un mesaj poetic comunicat prin limbajul sufletului. Proiectul, fondat in 2001, a devenit cunoscut pentru vocile eterice si mistice sustinute de o percutie aleasa, World Music cu influente balcanice si persiene, muzica inspirata din comorile acustice ale Orientului Mijlociu, nordului Africii și Indiei. Irfan exploateaza cu un deosebit talent mostenirea muzicala si spirituala a Bizantului si Europei Medievale construind o atmosfera Dark Ambient Electronic apropiata de stilul Dead Can Dance. Irfan prezinta instrumente traditionale intr-un context contemporan, regasind in studioul si in concertele lor lauta, darbuca si kavalul. Proiectul si-a imprumutat numele din terminologia Sufi, in traducere cunoastere secreta, iluminare, gnosis.

irfan

Irfan a semnat coloana sonora pentru un documentar despre Bogumili si Katari si este recomandata ca una dintre cele mai bune achitiztii ale casei de discuri “Prikosnovenie” din Franta, o marca orientata exclusiv catre muzica ultra-sensibila. In ultimii zece ani Irfan a participat la cele mai importante festivaluri internationale: Wave-Gotik-Treffen, M’era Luna, Castlefest, Elf Fantasy Fair sau Castle Party, evenimente dedicate culturii Gothic, Neo Folk, Medieval sau World Music. Irfan a ajuns si in Romania, in 2010, la invitatia Donisart pentru Dark Bombastic Evening. In 2013 Irfan va lansa cel de-al treilea album si se va intalni cu publicul Ghost Gathering Rasnov alaturi de Chaostar, Eye of Solitude si Kistvaen.

Eye of Solitude proiecteaza pe scena Ghost Gathering sufletul padurilor bantuite de fantome ratacite, un cosmar si o iluminare, un uragan ce poarta spiritul si gandul catre tinuturi intunecate ale irationalului. Eye of Solitude se incadreaza in zona Doom/Death Metal si se remarca prin calitatea si particularitatile compozitiilor. Trupa a publicat trei materiale valoroase in trei ani de la infiintare si anunta un nou EP de ascultat si cumparat pana la momentul Ghost Gathering.

Eye-of-Solitude

Eye of Solitude s-a remarcat odata cu lansarea albumului “Sui Cadere”, un material impecabil cu un mesaj infricosator si accente grave, un album de apreciat inca de la prima auditie. Eye of Solitude s-a nascut din initiativa artistului Daniel Neagoe, dupa ce s-a relocat in Londra si s-a integrat in comunitatea “extreme metal”. Nici nu e de mirare ca regasim pe albumul “Sui Cadere” o piesa cu nume romanesc: Strigoi. A cautat o creatie radical diferita explorand in zona extrema si ambientala. Rezultatul: o muzica nemaiauzita pana la Eye of Solitude.

Trupa bucuresteana Kistvaen, infiintata in 2008, a lansat albumul “Unbekannte” in 2010 si a castigat premii la concursurile de profil. Kistvaen propune o nisa speciala a Black Metal-ului in apropierea muzicii promovate de trupe ca Silencer, Shining sau Bethlehem. In componenta se regasesc membrii Abigail, Akral Necrosis si fosti membri Sincarnate, iar din august 2012, Kistvaen are un nou vocal: Cristian Stegeran.

BILETE

Abonament Presale 15.03 50,00 RON
Bilet 12.07 Presale 15.03 40,00 RON
Bilet 13.07 Presale 15.03 40,00 RON

INFO

ghostgathering.ro

www.cavalleria.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: